Siirry pääsisältöön

Se ensimmäinen titteli

Italialainen parmankinkku eli Stiili aloitti tittelirivistönsä kasvun.
Tämä on tälläinen leikkimielinen kisa kasvatinomistajien kesken:
pakotteiden kautta voittoon ja tavoitteena tittelirivistön kasvattaminen 

Stiilillä oli harrastusrahastossa niin paljon extraa, että kiikutti ne Messukeskuksen tuplanäyttelyyn.
Ajatuksissani olen hurja näyttelyihminen, mutta todellisuudessa tekisin kaikkea muuta :)
Tästä ehkä kertoo myös viron junnutitteleiden jääminen viroon :) Viimeistä sertiä ei haettu.

Messarissa kuitenkin mahdollisuutena oli mennä viimeistä kertaa Junioriluokkaan.
Lauantaina tuomari Virosta Marko Lepasaar ei lämmennyt sporttikoiralle, mutta sunnuntainen Harto Stockmari sanoi paperille sen mitä ajattelin; tyylikäs baby-Stiili jonka kehitys tuo tullessaan hienoja asioita!

Vahva sukupuolileima, oikeat mittasuhteet, oikeanmuotoinen pää Hyvä ilme. Oikein sijoittuneet korvat, hyvä purenta, hyvä kaula, ikäisekseen erinomainen eturinta ja etuosa, hyvin kehittynyt runko. Hyvin kulmautunut takaosa, hyvät käpälät. Hyvä sivuliike, vielä vähän vallaton edestä 

Junioriluokan voittaja ERIllä ja SAlla ja näin ollen myös JUNIORI VOITTAJA 2018

 

Stiilin kanssa jatkamme hyväksi todettua meininkiä, käymme silloin tällöin hyvillä tuomareilla. 
Nautin äärettömästi Tapio Eerolan kesäkuisesta arvostelusta, että nyt tulleesta Harton arvostelusta. 

Molemmat, kokeneet tuomarit kehuivat samoja asioita. 
Koirassa näkyy kehitys ja rodunomaisuus kulkevan käsikädessä. En hankkiessani ostanut näyttelytähteä, vaan hyvän, mutta kauniin harrastuskoiran. 

Olen äärimmäisen iloinen saamistani kriteereistä 
Stiili on tittelinsä ansainnut! 

Joseralle kiitos hyvästä ruuasta. 
Ensimmäistä kertaa pesin koirani nyt ja tasainen massankasvu on ollut positiivinen yllätys! 
8dl päivä annoksella koirasta ei pullukkaa saanut!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…