Hauska koira

Koiran kouluttaminen on yksi palkitsevimpia asioita koiramaailmassa; näet aina oman työn tuloksen Peiliin katsominen on asioiden alku ja juuri.

Koiramaailmassa on kuitenkin koiria, joilla asioiden tajuaminen vie aikaa - italialaiset ovat sellaisia. Huumorilla höystetteyjä, joilla perusasioiden tekeminen johtuu ihan vain siitä että haluatko sisäistää asian ja ottaa sen käyttöön nyt vai vuosien päästä.

 

Ihmiset puhuvat käyttöcockereista, kuinka säätävät ja soheltavat. Ne eivät ole ehkä tavanneet "oikeaa" käyttistä; hyvä hermoista, joka keskittyy vain olennaiseen. Ne ovat tavanneet bracon. 

Bracco kuuluu sarjaan: soheltaja ja säätäjä. Jos selkä kutiaa, se kutiaa. Ei ole merkitystä onko siinä vieressä 2v lapsi vai omenapuunrunko johon selkää voi raapia ....Puuta voi tietysti myös syödä samalla. Kuka sitä hyvää oksaa jättäisi rusakoillekaan? 

Harrastuskoira keskittyy olennaiseen eli työhön. Niin italialainenkin, mutta...vähän huumorilla. 
Sen dummy-noudoissa jokainen jalka käy eri suunnassa ja jossain kohtaa markeerattoman dummyn noudossa se unohtaa koko dummyn ja päättää jo puolivälissä kertoa; "en muista enää mitä olin tekemässä". 
Se ulkoinen olemus kertoo koirasta, josta ei ole varma että elääkö se edes samalla planeetalla. 
Räkä nenällä, häntää heiluttaen. Et voi olla sille vihainen etkä varsinkaan kertoa sille että se oli ehkä aika tyhmä :D 

 

Asiat mitkä on italialaisen on mieleen, ovat parhaita sekä toistettavia. 
Perusasento, kaukot, aksakentällä putket.  

Bracco Italiano Finlandin sivuilla kerrotaan bracoista, kuinka sisäistävät asioita hitaasti mutta opittuaan asiat jäävät aivolohkoihin. Näin on todettu. 
Sen oppimisnopeus ei ole päätä huimaava, sitä ei voi verrata perheen käyttiksiin, jotka muutamalla kuukaudella on lajeissa kisakuntoisia, bracon kohdalla laske vuodet sormilla. 

On kuitenkin hauska todeta, miten hauskan koiran kouluttaminen vaikuttaa omaan tekemiseen. Ei tule mieleenkään odottaa siltä asioita samassa tahdissa kuin muilta. Sen huumoriin voi sisäistyä ja monet sen tekemistä asioita ovat oikeasti aika hassuja. 

Kommentit