Rikkauksia, rakkauksia, heikkouksia.

Epäilin reilu vuosi sitten, että tapahtuuko sitä, mutta niin vain tapahtui. Heikki innostui metsästyksestä. Agilitymiehestä kuoriutui koiramies. Mulle kävi samanalailla, sain kylläkin agilityn tuoman rakkauden takaisin, mutta hetki olla poissa rakastamastaan lajista toi mukavan lisän harrastamiseen.

Hiili aloitti suoraan korkealta; jahdeista ja isoista kokeista. Kolme-neljä kertaa kartanoilla ja siitä isoon kokeeseen, isolle tilalle, isoihin lintulaumoihin.
Hiili vietiin suoraan isoihin tilanteisiin, tarkoituksella. Mielestäni koiraa on helpompi lähteä kouluttamaan tietämällä koiran heikkoudet ja vahvistamaan rikkauksia.

 
kuva T.Kokkonen 

Hiili on koira, joka toimii tiukassa kontrollissa. Antaessaan siimaa ja saumaa, Hiili vetää välistä vähän lisää. Se koitui Heikin kohtaloksi viikonloppuna. Hiilille antaessa pikkusormen, Hiili vie kokokäden. Tuomarit arvostelivat Hiilin asianmukaisesti ja osaavasti. Tuomareille, että tuomariharjoittelijoilla isoa rispectiä viikonlopusta!!

Lauantaina Hiili teki kaksi hienoa riistatyötä, kolmas koitui kohtaloksi. Puraisi haavakkoa liian lujaa. Näin ollen AVO 0. Sunnuntaina Heikki nosti lakkia. AVO- 
Lakin nosto on ristiriitaista. Mun mielestä se kertoo ihmisen heikkoudesta luottaa itseensä, saatikka koiraan. Mä tein sen kerran, mutta silloin syy meni henkilökohtaisuuksii, ei koiran virheeseen, saatikka lintuihin. Niitä kun ei silloin ollut, ei edes ampujia tai tuomaria lähellä. Se oli taktikoitu veto, joka kävi harmittamaan. 
Lakin nosto riistarikkaassa maastossa, pitää ottaa koulutuksellisesti. Luokkaa pudottavat virheet on tehty, mutta kun rahaa on pistänyt, niin aina sen tilanteen voi ottaa hyödyksi. 

 
Kuva T.Kokkonen 

Viimeviikonloppuna palauteltiin Heikkiä sitten Sallin kanssa ruotuun :) 
Heikki ohjasi Sallia, vähän Hiiliä, mä ohjasin Hiiliä, Heikki ohjasi Hiiliä, Heikki ohjasi Sallia. Heikki sai kerrottua koiralle virheistä, Heikki otti opiksi, Hiili totteli & kuunteli Heikkiä, Hiili ymmärsi jujun, Salli auttoi Heikkiä, Heikki ohjasi Sallia yli 150m markkeerattomissa noudoussa, kaikki olivat onnellisia. Osalla oli alkuun heikkouksia, niistä tuli rikkauksia. Ja rakkauksia vaativaan lajiin, joka vaatii pelisilmää ohjaajalta, tietoa ja taitoa koiralta. Yhteistäsäveltä keskenään. 

Päivä oli onnistunut <3 
Kolmen viikon päästä Derby. Siellä testaillaan koiria lisäå. 


Muu perhe kulkenut tehokkaasti mukana matkassaa. Lapset ja koirat. Lapset olivat jopa myös Ruoveden kokeessa mukana.  Otto kulki päivän erällä, Osmo nukkui Manducasa :D 
Viime viikonloppuna Stiili sai luvan tulla mukaan. Stiili mahtuu koon puolesta omaan "manducaan", dummy-laukkuun. Siellä se kuunteli lintuja, haisteli ruutia ja nukkui. Ruoveden reissun aikaan hengaili tyytyväisenä belgien ja Siirin kanssa matopurkissa. 

Se on pentuna todella rohkea ja reipas. 
Vieraillut monessa paikassa ja saanut mukavia kokemuksia. 
Seisontaa esitellyt varsinkin leikkiviin koiriin :D 


 Viime viikolla käytiin lisäksi akuutisti lekurissa. 
Olisin olettanut että lekurissa kävisi vanhimman kanssa, mutta ei. Se ainoa jolla, Stiilin lisäksi, on vakuutus siellä useiten käy. Kerrankin nallekarkit jaettiin oikein. 

Hiili turposi tuplasi kauppareissun aikana. 
Katselin jo lenkillä, että silmä näyttää hassulta. Koira kuitenkin kunnossa koko lenkin ajan enkä huomannut koirassa mitään outoa. Kävin 15-20min kaupassa ja sinäaikana koira oli turvonnut. Jokin takaraivossa oleva äidinvaisto käski kurkata takakonttiin kaupasta tullessaan ja Hiili näytti hurjalta. 

Toinen vaisto käski kääntymään 3km ajettuuan takaisin ja ajamaan lähimmän lekurin pihaan. 
Hiili suoraan sisään ja nestetykseen. 
Mikään ei viitannut akuutisti mihinkään kuin allergiseen reaktioon. Huolestuttavaa oli koirassa ns puolierot silmissä. Aistiä ell-asema yritti konsultoida, mutta ei saanut yhteyttä. Kortisoni laski turvotusta reilusti ja uskallettiin mennä kotiin. 
Äidinvaisto pisti herätykset vielä parin tunnin välein yöllä. Onneksi koiran tila koheni eikä yöllä tarvinnut lähteä päivystykseen. 

Työpäivän ajaksi Hiili meni tädin, Mustin seuraksi ja kunto koheni <3 
Jahdissa testatiin vielä Hiiliä ja hyvin voi. 


Kommentit