Uusi sisältö

usein olen nykyään miettinyt blogini sisältöä. Heräsin sitten tänään 04.15 Hiilin oksentamiseen  ja totesin että koiran yrjöjä siivotessani on hyvä uudistaa myös blogia :)

Kävin viimeviikolla mäntsälän cittarissa. Mun piti hakea pari peruskamaa kaupasta, mut tarjouksia oli sen verran et lappasin kamaa urakalla koriin. Ostoskärryjä ei ollut, Osmo oli siis sylissä ja Otto käveli reippaasti vieressä. Kassalla huomasin kärryjen tarpeellisuuden vuoden iläisen kipittäessä omiaan 5-v kannoilla. Pikapikaa lappasin kamat ostoskasseihin ja maksoin. Hulabaloon jälkeen edellinen asiakas sitten tokaisi: ajassa jossa hän pakkaksi yhden kassin, sinä lappasit kassalle neljä kassillista ruokaa, pakkasit ne järjestyksessä ostoskasseihin, hoidit kaksi lasta ja maksoitkin vielä. Kiitin kohteliaasti sanoista. Käskytin Oton kantamaan yhden kassin, sulloin Osmon kainaloon ja kävelin kaupasta ulos....

On hetkiä jolloin kaipaa kahta kättä lisää ja muutaman tunnunkin vuorokauteen.
Cittarissa olisi ollut vähintään rattaat kiva lisä :)

Yritän muokkaa tätä blogia nyt sellaiseksi lifestyle blogiksi. Mun elämäntapaan kuuluu niin vahvasti lapset sekä koirat, joten samalla vaivalla tehdään tästä vähän erilainen. Harrastaminen tapahtuu kuitenkin lasten ja koirien ehdoilla (y)

 

Ollaan oltu epäsäännöllisen säännöllisesti kipeänä lasten kanssa. 
Heikillä on joku geeni, jolla se saa siedätettyä taudit. Sille saattaa kurkkukipu tulla, mut siinä se. Yritän pitää lapset terveinä terveellä ruokavaliolla ja hyvällä liikunnalla, mutta syksyn ja kevään vakio flunssilta me ei säästytä :/ 

Osmo on nostanut säännöllisesti lämpöä vissii hampaiden tekoon. Pari vko sitten se ei kuumelääkkeellä laskenutkaan ja sattumalta Mäntsälän terkkarissa siltä otettiin CRP. Tulehdusarvot viittsasi infektioon, joka sitten rtg:ssä vahvistui keuhkokuumeeksi. Nyt se keuhkokuume on kurkunpään tulehdus & räkatauti. 

Lapset ei kuitenkaan onneksi sairasta makaamalla sängyssä, joten sairastaminen on leikkiä ja sisällä oloa. Eniten lasten sairastamisessa kärsii koirat. Kolmen sisällä olo päivän jälkeen, jopa Wäinöllä alkaa menemään hermot. Silloin pakataan jengi toppavaatteisiin ja kierrätään ulkona. 

Miten ulkoilma auttaakin omaan kuumeiluun ja lasten mielentilaan - jopa sairaana. 
Alan olemaan sitämieltä, että immuniteetti heikkenee lapsilla tässä vaiheessa. Lopetin aikoinaan imettämisen Otolla samoihin aikoihin ja Otolla oli juuri tähän aikaan sellainen 2-4kk flunssaepidemiat joihin kuului vesirokko, perusflunssat sekä korvatulehdukset. Nyt Osmo samanikäinen ja se alkaa olemaan samanlainen. Ehkä tämä taas tästä ja olemme jouluksi terveitä ;) 

Odottelen Mäntsälältä myös päiväoidon päätöksiä kaipaan töihin ja tammikuussa olisi aika, mutta päiväkotipaikka olisi jees. Pojat on ehkä liian nuoria olemaan vielä kotona kaksistaan :)

Kommentit