Siirry pääsisältöön

Arvokisat väliin....

Ensimmäinen kerta sitten vuoden 2009 jää multa arvokisat välistä. Heikiltä pidemmältä aikaa.
Mä olen joskus sanonut, että kisaaminen ei ole itselleni kovin tärkeää - huomaan nyt sen konkretisoitumisen. Facebook ja kaikenmaailman somet ovat täynnä sm-hehkutusta agilityn puitteissa; ystävät laittavat kuvia lähtönumeroistaan, kirjoittelevat "jännitys tiivistyy" ym ym. eikä itseään harmita yhtään....

Heikki ehkä semisti yritti saada Hätälle paria nollaa kasaan vielä arvokisoihin, mutta ei saanut. Hätän starttimääriä en pysty laskemaan, mutta Sallilla viimevuonna 19 ja tänävuonna 9. Nollat kyllä kasassa (toinen tupla jäänyt pois mm-karsintoihin) , mutta verrattuna SIirin yli 50 startin vuosiin, niin onhan tämä aika minimaalista.

Sallilla viimevuonna 8 kisapäivää (statteja /kisapäivä 3-5) ja tänävuonna 3. En tiedä et mistä johtuu, että kisaaamisen arvostus on pienentynyt omaltaosalta. Outoa.
Katsomaan lähden - tottakai ja kannustamaan ystäviä! Nautin siitä, kun saan istua retkituolissa ja nauttia hyvästä agiltiystä. Toivottavasti kisaajat ymmärtävät nauttia tilanteesta yhtälailla. TSemppiä kaikille SM:iin!!

...

Viime viikolla aloitettiin kauden metsästystreenit.
Käytiin Cappen, Teemun ja Aijan kanssa treenailemassa
Salli teki markkeerattuja & markkeerattomia noutoja kaislikosta.

Viime viikonloppuna kävin myös tekemässä kanitarhalla hakua ja ylösajoja. Mukava tehdä ylösajoja pupulle, jotka päästävät koirat todella lähelle. Joutuu siis tekemään juuri niitä röyhkeitä ylösajoja mitä kaivataan Sallin kanssa! Ylösajoja saatiin noin viisi.

Tarhasta tuliaisena saatiin nokkosten polttamat tassut.
Nyt jälkivissaana muistan jatkossa laittaa tassuvahaa ajoissa!!

 
kuva Cappe

kuva Jaana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…