Siirry pääsisältöön

Hellun näyttelyura

 

Hellulle päätin turkin kasvattaa, kun huomasin näyttelyjärjestäjä "Pawdiumin" näyttelyihin pääsevän yli 10-vuotiaat ilmaisiksi. 

Hellun turkin kasvatus on n.5kk urakka. Aiemmin turkki takkuuntunut todella voimakkaaasti eikä iho hengittänyt, mutta talven uintireissut Hyvinkäälle varmaan auttoivat ja turkki pysyi irtonaisena hyvin. 
Huopakasoja alkoi vasta nyt ilmenemään sisäreisiin ja kainaloihin. 

Hellun näyttelyura oli aika kovatasoinen! 
Muitakin rodun edustajia aina oli vastassa, joten ihan "itsekseen" emme saaneet edes kisailla. 
Hellun valtti näyttelyssä olikin erittäin hyvin säilynyt ulkomuoto ja liikkeet. 

24.4. Ruovesi RN, tuom. Harto Stockmari 
VET ERI1, SA, PN-1, VSP, SERT, ROP-VET 

5.5. Helsinki, PK-tapahtuma tuom. Hilkka Salohalla 
VET ERI1, SA, PN-3, VSP-Veteraani 

"Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea. Hyväluontoinen 12v veteraani. Hyvä eturinta, riittävä runko, hyvä luusto. Oikein kulmautunut. Hyvä karvapeite. Liikkuu hieman kapeasti edestä ja takaa pitkällä sivuaskeleella" 

 

21.5. Koski RN, tuom. Sanna Kavén 
VET ERI1, ROP-vet 

"12-vuotias virkeä veteraani narttu, joka antaa itsestään hieman matalan vaikutelman. Feminiinen pää, jossa ok mittasuhteet. Hyvä kaula. Etuosassa riittävät ja takana hyvät kulmaukset. Hyvä pyöreä rintakehä. Riittävä luustonvahvuus. Liikkuu yhdensuuntaisesti, vetävällä, pitkällä sivuaskeleella. Erinomainen käytös. Karvapeite ei parhaimmillaan" 

29.5. Iitti RN, tuom. Juta Haaranen 
VET ERI 1, SA, PN-1, VSP, SERT, ROP-veteraani 

"12-vuotias erittäin hyvässäkunnossa oleva, tasapainoinen narttu, jolla hyväilmeinen nartun pää. Kauniit tummat silmät, hyvät korvat, vahva selkä. Hyvä luusto, hyvä karva. Liikkuu vielä loistavasti. Onnittelut omistajalle!!"

Se oli siinä se näyttelyt ura Hellulla! 
Turkki irtosi näyttelyä seuraavana aamuna. Katsotaan, jos innostutaan syksyllä. Epäilen ;) 

  
Hellun kanssa reilu 6-vuotta sitten, kun mietittiin näyttelyitä :) 

....

Oni kävi Pk-tapahtuman näyttelyssä myös, kun veteraanit sai ilmoittaa halvemmalla ja tuomarina belgialainen Eva De Wine. Ajattelin, että ymmärtää pOnin kokoa. Meinasin jo hanskat heittää tiskiin ennen kehään saapumista, kun kuulin että heittää ulos pöhinästä. 

Oni oli VET ERI2. 

Arvostelu oli perussettiä. "Very Strong body"  :D 
Erkkariin Oni lähtee uudelleen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…