Vuosi 2015 paketissa

Vuosi on päivää vaille paketissa.
Joka vuosi, vuoden ensimmäisenä päivänä toivon aina hiljaa, että saisin taas onnellisen vuoden. Mitään pahaa ei tapahtuisi, koirat olisivat terveitä jne. Olen aina vuoden viimeisenä päivänä - useana vuotena peräjälkeen todennut, että "sain taas vuoden joka vastasi toiveita ja odotuksia". Luonteeni on kyllä peruspositiivinen, joten negatiivisetkin asiat helposti unohtuu mielestä, joten kaipa myös asenne ratkaisee :)


Vuoden suurimmat asiat olivat uusi talo ja Osmo. 
Kun Osmo ilmoitti tulostaan oli pakko muuttaa. Meillä kävi kamala tuuri. Sipoon koti oli myyty kahdessa viikossa ja ystävä kertoi hevostalli sivustolla olevasta asunnosta isolla tontilla. 

Niin siinä sitten kävi, että toukokuun vikapäivä muutettiin Nummisiin, unelmien taloon. 
Metsämaastot huononi, mutta tilalle saatiin iso omk-talo, reilu hehtaarin tontti, ulkosauna ym. kivaa :) 
Koirat nauttineet selkeästi tilasta ja hiljaisuudesta.
Ensi keväänä alkaa sitten pihaprojektit ja agility-kentän laitto.

Osmo saapui maailmaan reilu 3kk sitten. Aivan käsittämättömän ihana ja helppo lapsi veljensä lailla.
Koirat otti omaan tapaan, hyvin "rauhallisesti" Osmon vastaan ja Osmo pääsi laumaan siltäseisomalta. Osmoa ei koirat, Oton tapaan kiinnosta. Belgien isot kielet tulleet Osmolle tutuksi ja Sallin pallon kopauttelut otsaan.
Kaksijalkaiset Osmo antanut olla rauhassa ja nukkua yöt.

 

Koirien vuosi oli hyvä. Vastoinkäymiset ovat jälkikäteen ajateltuna aika pieniä muiden tuttujen murheisiin nähden...

Oni.
Kisasi vain muutamat radat vuoden aikana. Nauttii kuitenkin täydellistä hömppä-aksaa ja varmaan lähtee kisaamaan alkuvuodesta. Yksi näyttely, erkkari josta ei kummempaa mainintaa saatikka menestystä.

Hätä.
Kisasi SM:ssä yksilöissä ja joukkueessa.
Sai syksyn aikana melkein nollat kasaan arvokisoihin.

Siiri.
Kisasi tammikuussa elämänsä vikat viralliset. Episteli onnellisena. Kuuroutui aikalailla. Joitain korkeita ääniä kuulee, mutta ei normaalia puhetta tai esim koirien haukuntaa.

Hellu.
Leikattiin nisäkasvain joka todettiin pahanlaatuiseksi. Kuvattu keuhkot jotka puhtaat, mutta sai spondyloosi-diagnoosin. Spondari vai ei ole koskaan oireillu. Kisasi kesällä SM:ssä ja karsinnoissa, joiden "piti" olla vikat kisat... Kisasi kuitenkin syksyllä ratoja ja nollaprosentti aika korkea. Saa nähdä, että kerätäänkö arvonollia lisää.

Salli.
Heikki lunasti vikan agi-sertin ja Salli valioitui loppukeväästä.
Kisasi ekat yksilö SM:t ja joukkue SM:n. Heikki ohjasi reilu 3kk. Syksyllä starttasi usean SPME-kokeen. Taso pysyi samana, mutta tilanteet kokeissa aiheutti päänvaivaa hurjasti.

Wäinö.
Pyydysti kaksi rusakkoa :) ....perässään molemmat paimenet. prkl. Kylläkin Sallin ylösajamat.
Lonkka vaivasi taas aikalailla, kun Oni rysäytti pariin otteeseen aikaskovaa. Mietin välillä, että onko siellä syöpää tms, mutta ei se olis enää hengissä. Niinpä me ollaan Heikin kanssa todettu, että siellä on joko lonkka niin sökönä, että! Tai sitten sieltä puuttuu esim lonkkamaljat kokonaan....lonkka pyörii ja kovaa. Kipuja Wäinöllä ei kuitenkaan ole. Istuu killissä.
Makasi hurjasti sängyllä ja nautti erityisesti uuteen taloon muuttamisesta ja sen tuomista uusista maisemista & metsän eläimistä.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta.
Heikki, koirat, pikkupojat.
Ystävät ja tutut ympäri Suomen.

Oikein ihanaa vuotta 2016.

-sanna

  

 

Kommentit