Jättihupi-ranneke käytössä valitsemiisi laitteisiin viikonlopun ajan

Salli valitsi viikonloppuna rannekkeet agilityyn ja metsästykseen.

 

Lauantaina kirmailtiin Sallin kanssa 4 rataa Purinalla, Siirin & Hellun kanssa 3. Mummot olivat iskussa omalla tavallaan....mikä nyt kenenkin mielestä on hauskaa :) 

Siiri juoksi ekalla radalla ehkä 50% oikein. Kepeillä kompuroi....eihän se kuullut kun sitä huuteli...ja kontaktilta se muisti edessä olevan etupalkan (rata-alueen ulkopuolella, tottakai!) ja juoksi sinne....eihän se taaskaan sitä huutoa kuullut.
Toisella radalla Siiri teki kaikki muut esteet oikeassa järjestyksessä, lukuunottamatta kontaktiesteillä korvia ei taaskaan ollut. 
Kolmannella radalla Siiri suoritti oikein vain ekan esteen. Ei voi kuin nauraa :) 

 

Mä en usko, että jaksan enää Siirin kanssa muutamaa puuttuvaa SM-nollaa metsästää. 
Kuhan nyt kisoissa hömpsötellään :) 

Hellu sen sijaan tiputti jokaisella radalla yhden riman. 
Tiedä sitten, että oliko sillä jotain hampaankolossa Heikkiä kohtaan...?? 
Radat kyllä oli suveneereja muuten. Niillä olisi irronnut jokaisessa startissa 3-parhaan joukosta sijoitus, mutta....

....onneksi on pingviini-pukuinen Salli, joka nämä kohdat paikkasi. 
Nyt alkaa löytymään palaset ja palaset alkaa olemaan myös paikoillaan!! 
Tupla ei ollut kaukana. 

Ekalla radalla 3. sija. Tokalla radalla tein jotain radikaalia, joka järkytti Sallikin. Nostin sen puomin jälkeen syliin!! Mitään virhettä tms ei tapahtunut (älkää nyt sellaisia kuvitelko), mutta kontaktilta ei lukenut mun sokkaria ja näin ollen lähti mukaan ilman lupaa. Muistan varmaan koko elämän Sallin katseen kun pidin sille 15sekunnin puhuttelun: Sallille on "the-spanieli-ilme", sen häntä hakkaa maahan ja pää kääntyy puheeni mukana. 

Seuraavalla radalla ei ollut aikomustakaan karata. 
Anjan kanssa vedettiin kaksistaan  Cockereiden pm-joukkuetta Zorron, Sofin, Siirin ja Sallin kanssa. Anja hyllytti Zorron, mä Siirin. Otettiin sitten veto kahvista & pullasta kumpi vetää turboista paremmin. Anjan sokkari oli myöhässä ja Sofi ajautui 2-väliin kepeillä. 
Salli veti puhtaana radan. Pullat oli ansaittu!! 

Vikalla radalla eli hypärillä, sitten luukutin niin lujaa kuin vain pääsi - oli kiire iltalennolle. 
Salli luukutti myös. Ihanteellinen rataprofiili Viitaniemeltä ja siltä herui Esson jälkeinen hopea (reilu sekunti Essoon & Jadeen) ja Hyppy-SERTI!! Wuhuu. Nyt olis sekin valiokello tikittämässä!! 

Ja eikun äkkiä iltalennolle Cappen seuraksi!
Ringon kanssa sorsien hakua 3:lta ampujalta. 
Salli haki n.50% ja Ringo loput. 

...

Sunnuntaiksi Salli valitsi rannekkeen Mäntsälän SPME-kokeeseen ja ensimmäiseen VOI-luokkaan. 
Aika jännää!! 

Tuomareina Lauri Kanerva ja Juha Lindroth. Salli sai Juhan. Juha meitä kouluttanut, joten ns. tiesin mistä tykkää. Uudet SPME-säännöthän tuli myös voimaan ja nekös vasta tiukentuneet.
Ylituomarin puhuttelussa käytiin näitä hieman läpi enkä mä (taaskaan) ollut sääntökirjaa avannutkaan. Hyvähän se on esim tietää viim. aamulla että tuomari myös linnut tarkistaa etten tunge niitä laukkuun tai, että noutolupa lähtee tuomarista. 

Meidän mukana Mika & Osku ja Pasi & Ronja (ess). 
Osku aloitti, Ronja Juha2 ja Salli Juha3. 
Maastona metsän reunaa kiertävä heinäpelto. Osku kiersi 1/3 pellosta, Pasi jatkoi ekaan ylösajoon/noutoon ja Salli jatkoi siitä. 
Tuoksuja oli. Ampujiin asti ajottuin Sallin haku (n.6-10m yhteensä). Omamielipide Sallin hausta oli hyvä. Tietysti, kun Oskun & Ronjan näki ensiksi, niin olihan se erinäköistä: koiraa ei nähnyt metrin korkesta heinikosta saatikka lintuja....ja tottelevaisuudesta johtuen koirahan oli koko ajan max 2m edessä.

Eka ylösajo oli mulle ihan vahinko. Lintu nousi. Salli istu, lintu ammuttiin. Salli ei nähnyt heinikossa markkeerausta. Tuli vähän mieleen, kuin etsisi neulaa heinäsuovasta :D 

Lähetin noutoon. Kutsuin kerran takas. Ja sit läks. Kurkkasin Juhaa ("en näe koiraa, onkohan se linnulla?") ja vilkaisin eteen: Sallilla pieni fasaanityttö suussa. Suoraviivaisesti loppuun. Lintu tarkistukseen ja laukkuun. 

Hetki jatkettiin vielä. 25min oli eka erä. 5min jäi siis vielä taskuun.
Osku jatkoi.

Osku teki uuden ylösajon. Vaihto Salliin. Pasi oli välistä kadonnut.
Salli jatkoi hakua. Mun mielestä edelleen hyvää. Lähti vasuriin, kääntyi. Lintu nousi 4m Sallista. Vasemmalla ollut ampui. Lähetin noutoon....ei hajuakaan minne tippui. Jonnekin 10m sisään. Ei löydy. Lähetin uudelleen. Ei näy koiraa, ei lintua. Ei hajuakaan missä mahtaisi olla koira tai lintu. Kutsuin taas. Lähetin uudelleen. Yritin saada eteenpäin reilusti. Sanoin omassa mielessä jo prkl se eka nouto kun oli mulle niin mieluisa.. ja tästä olisi tullut eye wipe-tilanne joka olisi salettii kääntynyt meitä vastaan.
Koira pysähtyy ja katsoi. Lähetin toiseen suuntaan. Sit alkoi heinä heilumaan ja taas tuli Salli ja pieni fasaanityttö suussa. 

 
Jaana otti muutamat kuvat Iphonella. 

Meidät arvioitiin 58pisteeksi ja sillä irtosi VOI-3 tulos. 
Mä olen ihan hirveän tyytyväinen vaikka koesääntö sanoo "koira jolla on toistuvia vakavia virheitä."

Juteltiinkin Juhan kanssa kokeen jälkeen (kun suurimmat menetykset tuli hausta, puutteelisesti ylösajosta (ei mene röyhkeästi ja toisen ylösajon tulkitsi "väliinjätöksi" - mun mielestä ei ollut) ja markkeerattomuudesta) kuinka Salli tarvitisi eniten metsästystilanteita. Niitähän ei ole. Edellisen vastaavan tilanteen sai vuosi sitten Cappen kanssa Pornaisten kokeesta. 
Tiedän missä parannan seuraaviin kokeisiin. Mitä teen erilailla ja miten "ohjaan". 

Loviisassa me isketään!

Ensiksi treenataan vain Lohjalla Cockeritiimin parissa. 


Kommentit