Pitkästä aikaa kisaraporttia.

 

Edellisestä blogi-päivityksestä on ikuisuus!! 
Oi, kamala!! Olenpa ollut huono!! 

Mistäs aloitetaas??!! 
Kisoja agilityn puolella tullut vedettyä viimeaikoina kohtuullisen paljon! 
Menestystä tullut siltäsaralta mukavissa määrin. Itsehän en enää jostain syystä nykyään arvosta ihan hirveän korkealle minkäänsortin menestystä, enemmänkin ihanat hetket ja täydellisyyttä hipovat radat ovat onneni hetkiä. 

Tästä on ihan hyvä esimerkkikin....en hirveästi nimittäin edes kisatilanteita jälkikäteen ajattele. En todellakaan jää miettimään miksi meni pieleen tai mitä treenaisin seuraavalla kerralla. Tietysti tokossa tai metsästyksessä virheet näkyy helpommin, mutta aksassa se on se sekunnin murto-osa. 

No, joo. Sain treenipaikan keskiviikkona treeneihin HAUlla Helena Tiaiselle. Helenahan mut aikoinaan on sokkeriagilityssä ruotuun laittanut, koska Helena aloitti kisaamisen -90 luvun puolessa välissä Roopella, Malla Hentilän Gold Point-kasvatilla ja Helena on mulle cockereilla alkeiskurssit ym pitänyt. 
Helena panostaa nykyään paljon kisapsyykkeeseen ja henkiseen valmentautumiseen. Näähän oli mulle ihan utopiaa!! 
Tehtiin intervallitreeniä koko 2h. 5min rataantutustumista, 5min ratatreeniä, 5min "juokse koiran kanssa niin lujaa kuin jaloista pääset" -trreeniä, 5min kyykkyjä/keppijumppa/venytyksiä ym ja sitten oli tämä 5min psyykkinen osuus. Piti miettiä itsensä ympärille ympyrä; ympyrään piti miettiä jokin hetki agilityssä jolloin koit onnistumisen. Kun seuraavan kerran menisi kisaaman, sama flow-valtaisi itsensä. Mut, hei; jos ei keksi yhtään rataa tai kisasuoritusta koko 11vuoden ajalta!! 

Muistin kyllä v-2005 agirodun. Muistan rataprofiilin, mutten hetkiä. Muistan karsinnat ja SM:ät ratoina, mutta en tilanteina. Muistan kun Salli teki ekan nollan, mutten rataa.... Lista on loputon. 
Niinkuin alussa sanoin, en mieti tilanteita jälkikäteen....pitäisiköhän? 

 

HAUlla oli toissaviikonloppuna kisat.  
LA kisat Salli ja Oni ja SU oli Salli ja Siiri. 

Helena jakoi kyseisenä keskiviikkona kaikilla 10 paperipalasta. Ne olivat 10% tarkkuuden paloja ja ennen treenejä piti jakaa laput plussat + negatiiviset. Laitoin suoraan kaikki 10 samaan taskuun - olo siis 100% positiivinen. Nämä laput löysin lauantaina, kun Onin kanssa lähdin radalle. Tuloksena 10 ja yksi nopeimmista ajoista!! Wuhuu!! Tokalle radalle annoin Heikin kartturiksi. Tuloksena 15. Vikalle radalle muistin taas taskussa olllet laput. Tuloksena 15. Poni aksa alkaa olemaan aika kivaa!! 

Sallil rivi oli 5 - nolla, joka oli voitto nolla A-SERT:llä - 15. 
Ja edelleen oli kaikki paperilappuset samassa taskussa!! 

Hätä ja Heikki teki aginollan. 


Sunnuntaina ratkottiin Cockerimestaruudet. 
Mukana oli 4 käyttistä (Salli, Sofi, Judy, Pepe) ja triplasti näyttiksiä. 

Sallin rivi sunnuntaina: HYL - 10 - 5 
Se piruvie tuli hypärillä renkaan ohi. Pirskatti. Se harmitti. 

Siirin rivi: 5 - 5 ja nolla. Siiri rotumestari 3. !! 
On hetkiä ratojen jälkeen jotka muistaa aina! Se hetki oli tuollainen. 
Vaikka rotumestatuudella ei ole ns. hirveästi arvoa on vanhan koiran kanssa aina sijoittuminen hienoa!! 
Sirpa on aina ollut luottopakki ja sellainen se aina tulee olemaan. Jos olisin saanut triplamäärän paperilappusia, olisivat ne HAUn kisojen jälkeen pysyneet KAIKKI siellä positiivisuuden puolella!! 

Ehkä mä en koskaan opi muistamaan ratoja tai saamaan radalla olevia hetkiä muistiin, mutta se tunne kun olet maalissa ja tuntee onnistuneensa. Se on hieno!! 

 

Mitäs sitten se toinen mummo?? 
No voitti hypärin kaikkien teinien edessä!! Heikin luotto nousi ihan äärettömästi!! 

Elokuun alussa, kun kisattiin piirinmestaruuksista ei meistä ollut kukaan kenenkään kanssa samalla radalla, saatikka kartalla. 
Salli oli, kuin Linnnamäen kaikissa laitteissa, minä juoksin radalla jopa keskeltä keppejä. Siiri hyllytti molemmat radat jo kolmannelle esteelle, eikä Hellukaan viitsinyt juosta. Näitä en jaksa miettiä. Edessä on paljon valoisampaa!! 

... 

 

Kauhulla odottelen Sallin juoksuja. 
Mä niin toivoisin, että sillä olisi ollut jo juoksu samaanaikaan, kun juoksi perheet muut tytöt Hätä ja Hellu. 
Mun tuurilla se aloittaa ne lokakuussa ja Mestaruus kera sunnuntain kokeen jää väliin.... 
Meil olis eka koepaikka syyskuun vikalle päivälle Mäntsälään. 

Eilen hyötykäytin Saria ja tehtiin hakua ja noutoja. 
Sari heitteli dummyja, niin et tehtiin kaksois markeerauksia, suoria noutoja, että ohjattuja. 
Lopetin täydelliseen ohjattuun noutoon, jossa pysäytin koiran kaksi kertaa. 

...

Toko. 
Kuun alussa käytiin Sirken luona. Otettiin istumista, kun se on meidän ongelmana niin kaukoissa kuin zetassakin. Hidas menemään istumaan ja hidas noustemaan istumisesta (kaukot). 
Hyviä vinkkejä tuli taas!! Maanantaisin tullut tokoiltua tehokaasti HAUlla. Viimeksi tein ekan EVL-istumisen. Istui täydellisesti 5min. Miksi edes kuvittelin, ettei se onnistuisi :D 

Voi-lk lähestyy. Piirinmestis tokot onkin JO 20.9 eikä 20.lokakuuta. Saa tulla vähän kiire. Taidan jättää VOI-lk lokakuulle. 

Kommentit