Siirry pääsisältöön

Loma

Harvemmin sitä kuutta viikkoa viettää lomalla.
Järvenpää lomautti kaikki työntekijänsä kahdeksi viikoksi, joten sain nauttia 6 viikon lomasta. Vielä viikko fiilistelyä jäljellä.

Mut tuntien, on "loma" ollut kaukana.
Koulutuksia & treenejä kierrelty, koematkoja pohjois-suomessa asti ja lapsi-perhe-reissua eteläisempään Ruotsiin.

 

Kesäloma aloitettiin Metsästysspanieleiden leiriltä Urjalasta. Kouluttajina Ritola, Lindroth, Kotasaari ja Partanen. Lauantai koostui haku- ja noutotreeneistä ja su sisällytti kaniaitauksen. Timo potkaisi perseelle pillin käytöstä "nyt lopetat sen letkajenkan puhaltelun ja opetat pillin" Mitä siinä sanoamaan. 
Aloin sit miettimään, et mis kohtaa meni pieleen.... Ehkä se on ollu aina vähän hukassa. Mihin Salli sitä pilliä on koskaan edes tarvinnu? Ei mihinkään, minkä takia siitä varmaankin tuli sellainen suussa kulkeva uloke :D 

 

Heinäkuussa vierailtiin poikien kanssa Kolmårdenissa. Aivan ihana paikka edelleen. Muistikuvani kylläkin ovat yli 25vuoden takaa. Autosafari oli muuttunut goldolilla kiertelyksi, mutta edelleen löytyi tiikerit, delfiinit, norsut ja kirahvit. 
Otettiin Flybe'llä lennot Norrköpingiin ja paikallisbussi vei meidät kahtena, aurinkoisena päivänä portille asti (50e/2pvä aikuiset, 30e lapset) ja kuusi tuntia saatiin reippaasti kulutettua. 

 

 

Oli ihana nähdä, kuinka eläimet olivat iloisia ja onnellisen oloisia. Kaikilla on äärettömän isot aitaukset ja tilaa.  Kameleita asti päästiin paijaamaan, kun meinasivat varpaamme tuhota :D Ammattifutaajan ammattikin vaihtui tämän reissun jälkeen eläintenhoitajaksi pikku ihmisellä.  

...

Mökkielämää ei tänä kesänä ihan kauheasti vietetty, koska päätin siivota kotipihaamme esim maalaamalla talon ja laittaa pihaelämän 5000neliön tontille. 
Isäni jää syyskuussa eläkkeelle hienon työuran jälkeen, mutta ukki malttoi jo käydä molempien lapsenlapsen kanssa mökillä viikonlopun verran. 
Ukki kyllä kertoi ensimmäisen 30min aikana, että meno meidän perheessä on hieman erilainen, kuin siskoni tytön luona. Siinä missä ukki istui Pyhämaalla hiekkalaatikon vieressä maistelemassa Pepin tekemiä "herkkuja", heitteli hän Ottoa ilmaan & kävelytti mökin katossa pääalaspäin ja pelasi Suomi-Venäjä lätkäpeliä. 


 
Salli mustikassa  

...

Toinen metsästysleiri tehtiin heinäkuun lopulla Joroisille, jonne saapui englantilainen Kennel MoelFamau'n kasvattaja Darren Skidmore. 
Tiina pyysi, että tulisin Sallin kanssa ihan toimintaan asti, kun aluksi olin päättänyt tulla vain kuunteluoppilaaksi. 

 

Lauantaina piipahdettiin Heikin & Oton kanssa Varkaudessa agilitykisoissa. 
Sallin kanssa homma oli ihan hukassa. Koira käyttäytyi tavalla, jolla ei ole koskaan käyttäytynyt. Täytyy sanoa, et oli jopa aika pahamieli. Oni onneks oli <3 Teki hypärillä radan, jonkalaisen olen nähnyt edellisen kerran vuosi sitten :) Oli ihana palata hommiin Onin kanssa!! Muurin palikka tippui. 
Hellulle kaksi vitosta ja Hätän kanssa perussettiä. 

Sunnuntaina aloitettiin hommat kaniaitauksessa. 
Darren pyysi samantien hidastamaan ja antaa koiran tehdä hommia itsenäisemmin. Ylösajoja ei saatu, ei edes sitä yhtä kun kävin puhaltamassa koiran pois puskista. Heheh. 
Hakua ja haun yhteyteen noutoja pelllolla ruuan jälkeen. Salli oli ihan kurko. Sain olla rintarottingilla koirani suhteen. Tehtiin pitkiä noutoja, muistinoutoja ja ohjattuja. Muutaman hyvän treenivinkin sain ohjattuihin. Salli oli super <3 ...ja Darren taisi tykätä myös. Sanoi joistain "killing that dog" hehehehe. 


kuvat U.Ruistola
....

Koetuloksia haettiin kesän aikana vain luonnetesteistä. 
Hätä kävi kesäkuun puolella Keravalla SBPKY:n testissä hakemassa 108p LV+++ ja Sallin kanssa käytiin viime vko-loppuna junalla Oulun Muhoksella hakemassa 170p. LV+++ 

Sallilla tuomareina Reino Hynynen ja Jari Keinänen (parhaimmat!!) ja Hätällä Lea Haanpää ja Johanna Cederlöf. Sallilta sain selkeästi nyt näkemyksen luonnetestistä. Oli ihan mahtavaa, kun koko pentue testattiin kerralla ja jopa äiti käynyt samat tuomarit. Kyllä mulla on hieno harrastuskoira!! 

 

Viikko lomaa vielä ja sitten alkaisi arki. 
Olen jo hieman totutellut, kun treeniryhmät aloittaneet hommat. Maanantain HAUn tokokisojen jälkeen jäätiin Veeran kanssa treenailemaan. Veera kyseli tavoitteita Sallin kanssa...TVA. Veera sitten tokas, "et kai sä voi siihen teidän tokouraa jättää??!" Kipinän saattelemana asetin meille tavoitteeksi Uudenmaan PM:ssä VOI-luokan aloituksen. 

Tänään alkaa sitten aksapuoli. Meil on HAUlla ihana kimppis Strengien, Jonnan, Pauliinan ja Heidin kanssa. Samankaltaisia ohjaajia ja samanlaiset mielipiteet kaikilla. 

Sunnuntaina sitten Sallin ja Siirin kanssa kisaamaan IHAH:lle. 
Tästä se taas alkaa!! 

"maailma on minun, maailma on sinun, maailma on tehty Meitä varten! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…