Siirry pääsisältöön

Kahden viikon elämää

Juhannusta vietetään mökillä Tammelassa.
Mukana Heikki, Otto ja kaikki koirat; tietenkin! Juhannus täällä käsittää "paskarundia" piha-alueella (belgit juoksee ekana, Salli perässä. Välillä Salli vaihtaa suuntaa, että saisi muut kiinni), oravien & onkijoiden kyttäämistä makuuhuoneen ikkunasta (=Wäinö), saunomista hyvää ruokaa ja akkujen lataamista.

Akkujen lataaminen on ollutkin aiheellista viimeisten kahden viikon ajalta.
Ollaan ajeltu reilut tuhat kilsaa ja ens viikonlopulle olisi tulossa lisää!!


    kuva Mikko Alakojola 

Pari viikkoa sitten ajeltiin Kiiminkiin Pohjois-Suomen Spanielikerhon metsästysleirille. 
Kiiminki sisältää tehokasta & oppivaista treenaamista Tuomon johdolla sekä mukavaa seuraa!! 

Lauantaina tehtiin hakua ja vesityötä. 
Salli oli aika kurko!! Opeteltiin uusia juttuja hakuun. 
Vesityötä teki vastarannalta markkeeratulla noudolla. No Problem!! 
Sunnuntaina käytiin Tuomon kanitarhalla ja tehtiin maanoutoja kaksoi- ja kolmoismarkkerauksilla. Ekaa kertaa koskaan onnistui myös kolmoismarkkeeraus! Jes!! 

Sain viikonlopun jälkeen tehtyä myös kolme kisailmoitusta: Mäntsälä syyskuussa (sain jo paikankin), Mestaruus lokakuussa ja lokakuussa Pornainen. VOIttaja kutsuu!! 

 

Viime viikonloppu vierähtikin sitten Tampereella SM-kisoissa. 
Perjantain iltakisat jätettiin välistä....mökillä oli mukavampaa :) 

Lauantaina Cockerspanielit medi joukkueessa Siiri starttasi. Saatiin muurin palikka (huonolla valssilla) alas ja okserin jälkeen kielto, joka sitten muuttuikin välistävedoksi ja vääräksi radaksi. Harvemmin harmittaa, mutta se harmitti. 

 

Salli starttasi 2v elämänsä ekat SM-kisat Cockereiden ankkurina. Meni ihan penkin alle...kiitos oman jännityksen. Vekin luki takaakierroksi, josta HYL. Muuten ihan ok rata. Oli siellä joitakin huonoja kohtia, mutta tästä me noustaaan!! 

 

Päivän parhaasta radasta vastasi Hätä & Heikki.
Pari juoksi Cockereiden maksi ankkureina. Ihan törkeen magea rata. A:n alastulo tuli virheeksi, kun riskillä vedettiin. Tuli pieni kipinä päästä Onin kanssa starttaamaan myös ja varmasti myös mennään, kun kesä tässä treenaillaan. 

Oli ihanaa istua lauantai-illasta auringossa mökin terassilla ja jopa mietittiin, et jätetäänkö yksilöt välistä :D 
Koirat ui järvessä, aurinko paistoi ja oli ihana fiilis <3 
...mentiin sitten kuitenkin. 


Päivä ei ollut pitkä. 
Mentiin molemmat sössimään ja vieläpä samaan paikkaan. Okserilta mentiin keppien avokulmaan, jossa molemmat teki virheen. Hellu juoksi ohi keppien ja Siiri ajautui kakkosväliin. 
Päästiin takas mökin terassille :D 

Hampaankoloon jäi vasta illalla medien finaaliia katsellessa. Meitä Siiriä ennen startannut voitti Suomen Mestaruuden. Jossittelua jäi siinä vaiheessa. Laitoin ilmon karsintoihin (ja samalla tuli vahvistus kisapaikan saamisesta mejä-kokeeseen). Miten aina käy näin!!?? 

Karsinnat voi olla meidän vikat arvokisat, joten sinne mennään....Rovaniemelle :D Ja lisää kilometrejä. 

...

MItään muuta ei olla tehty. 
VOIttaja tokoa pitäisi alkaa hinkkaamaan. 

Tein kaukoja ja hissi alkanut valumaan. Pitää palata taaksepäin. Ruutu pitäis alkaa ottaa ehdottomasti merkin kautta. Eteen-meno käskyllä ei hae merkin kautta ruutua. 
Onhan tässä säätöä aikalailla.  

Onia en ole nyt myöskään käyttänyt vesiterapiassa. 
Pitäis alkaa tekee sille hyppytekniikkaa ja vähän hinkkailla itseäni Oni-ohjaajaksi. Ottaa siis Siirin kaltainen "tappomoodi" päälle, jos se alkais sen myötä kestämään. Katsellaan, katsellaan. 

2-viikkoa olis töitä ja sit alkais 6vko:n kesäloma! 
Niin hienoo. Talomaalaus, treeniä ja reissamista! Wau, kuullostaa NIIN hyvältä. 

Ihanaa juhannusta nyt kuitenkin ensiksi! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…