Siirry pääsisältöön

Syksy

Nyt se tuli. Kylmyys. 
Tänä aamuna mittari nautti enää +5 astetta. Ihan fileis, niin on koiratkin! 


Meillehän syksyn tulo ainakaan vielä merkkaa mitään erityistä, kuten jahtikautta tms, vaan fiilistelyä ulkona ja uusien kausien aloitusta! Agilityssä, kuten tokossa ja mejässä kaikki sm-kisat on pidetty ja aika alkaa treenaamaan uusia tuulia!! 
Syksylle koirien fyysiset kunnot vain paranee parempien lenkkisäiden puolesta ja nyt ole myös ottanut toko tavoitteita tälle syksylle. Sallille olen lisäksi katsonut muutamat kisat kisaikään. 
...
 Toissa viikonloppuna kisasin Siirin kanssa Tampereella Takkujen kisoissa kahden radan verran cockerimestaruuksissa. Tuloksissa HYL ja 0 (hypäri), jolla lopullisissa tuloksissa oltiin 5. Ihan hyvin. Paskaks vain meni eka rata.

Samoissa kisoissa starttasin Mustosen Heidin (blogi lista: Karmiwan) Troyn kanssa. Terapia-aksaa Onista! Ihanuutta!!

....

Viimeisiä kesäisiä kuvia Pätyseltä HAUn kisoista. Tulevana viikonloppuna 3 rataa molemmille HAUn kisoihin. En viitsinyt niitä pahimpia kuvia tänne laittaa, jossa ohjaus ihan kamalaa....hyvin näkee, että koirat tiputtaa rimat. Itseensä pitäisi tässä asiassa NIIN mennä!!Kaikkein parasta agilityssä oli kuitenkin viime perjantaina HSKHn Tehis Cup jossa Salli pääsi starttaamaan elämänsä ekan kerran!! Olihan tässä vähän jännittävyyttäkin, sillä ilmoittautumisessa satuin näkemään radan. Loppusuoralla rengas - pituus ja okseri. Yhtään näistä Salli ei elämässään ole tehnyt!! 

Tässäpä rata:


Kokonaisuuteen olin niin fileis!! Koiran vireys ihan mahtava. Ihmeissään, kun palkka ei ollut taskussa...tämäkin eka kerta! Ja kepit meni ihan täydellisesti!! 
Jatkossa kuitenkin: 
- kontaktit toimiviksi
- rengas itsenäinen opetus 

...

Lokakuulle on ohjelmassa paljon ohjelmaa!! 
Sallille laitoin Derby-ilmon, jota varten oltiin eilen Cappen ja Marian & Eilan kanssa Janakkalassa fasaanitarhalla. Sallille liikkui 4h mukana, kun vuorotellen teki Eilan kanssa hakua. Ihan hurjasti mennyt eteenpäin ja nyt, kun treenattiin riistakentässä, niin haku oli ihan super!
Yritettiin saada tehokkaasti ylösajoa fasaanille. Saatiin yks "säälittävä" sitten, kun näin minne ne vilhati, niin Sallin kanssa painutti pusikkkoon :D Fasaani ilmaan ja Salli istumaan! 

Iloisin olin koiran aktiivisesta työskentelystä ja hyvistä pilli käskyistä! 
Itse olen ylpeä, että sain koiraa ohjattua vain rintamasuunnalla ja pääsin eroon käsiohjauksista. 


Lokakuussa meitä odottaa myös näyttely reissu Viroon. Koirana mukaan lähtee Hellu!! 
Sen turkin kasvattaminen on hyvässä käynnissä ja pari kertaa olenkin laittanut jo sen nly kuntoon. Hellu on varmasti tästä fileissä, et "pääsee reissuun äitin & isin kanssa ja kaikki muut jää kotiin" 


Sipoon jengi toivottaa oikein hyvää alkanutta syksyä, hyviä jahtipäiviä sekä onnistuneita treenihetkiä!!

Kommentit

  1. Ihania kuvia, niin kauniin syksyinen fiilis blogissa; tuli hyvä mieli :)
    Ja Sallin epikset; Wau!! Pian teitä ei saavuta kukaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…