Siirry pääsisältöön

avautumista

Eilen oli vesityökoe Vuosaaressa.

Kuva: Sami M.
Alkuperäinen AVO-paikka oli vaihtunut vastarannalle veden ollessa niin matalalla, ettei kaikki kokeeseen osallistuneet koirat olisi päässeet uimaan.
Vastarantaa ei oltu koskaan treenattu, koska aiemmin vain VOI-koirat ovat siitä lähetetty.
Tiesin lähtöpaikan nähtiessäni, ettei tästä tule mitään; lähtö viistoon ja kalliolta laskeutuminen. (kesällä mereen hyppäämisessa koira taittanut polvensa, koska rannassa oli kiviä) Vieressä oli hyväkin paikkaa, mutta siitä koira ei olisi nähnyt markkeerausta.
Olisi pitänyt silloin peruuttaa....
Oma vuoro: koira perusasentoon, täydellinen markkeeraus, "noutoon"
....koira lähtee etsimään sopivaa lähtöpaikkaa veteen ja kadottaa tämän aikana markkeerauksen.
Lähtee uimaan. Kääntyy 5m ennen kaislikkoa ja ui vastakkaiseen suntaan. Nousee rannalle, etsii ja tulee kutsusta luokse.
Yritetään uudelleen, koira näkee kelluvan sammaleen.
Noutaa sen.
Lopetan suorittamisen siihen..
Olen ihan törkeän pahoillaan Sallin puolesta.
Nuori koira, joka saanut kaksi todellista epäonnistumista koetilanteessa.
Ensimmäisellä kerralla joutui noutamaan kerran vedess lilluleen linnun paikasta josta johon jo 2 lintua oli jätetty. Ja nyt ei edes lähtenyt sallimaisesti veteen, mikä on ollut koiran vahvuus.
Ihan sika pahamieli.

Kisoja ei enää ole. 500km on lähimpänä. Sinne en taida lähteä ajamaan.
Tai...avo-1 tulokseen meillä ei ole mahdollisuutta pisteiden toimiessa kertoimena.
Toki 2-tulos on meille mahdollinen. Hienoahan sekin olisi. Olisi vain ollut mukava saada nyt se 3p. kasaan. Olenhan mä täysin aloittelija tässä. Vaikeaa vain sulatella eilistä. ´

Sokkerit taisi tietää eilisen pahanmieleni: Siiri nukkui sydämen päällä ja Salli rötkötti koko pituudeltaan kylkikyljessä...tai sitten puhtaat Muumi-lakanat olivat hyvät <3 ...ei kyl se mun takia siinä nukkui. Salli & Siiri <3
...
En tiedä, että lohduttiko Cappe mun masentunutta mieltä:
teki Sallin kanssa, muiden lähdettyä; muutaman maanoudon - ihan täydellisiä ja sen jälkeen tekivät muutaman vesinoudon, joissa Cappe heitti ensiksi itse linnun, palasi Sallin luokse ja koira noutoon. Myös ne loistavia!
Kiitos Cappe!
Oli ihana nähdä koiralle täydellisiä suorituksia!
Pelasti illan <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…