Elämä valkeni

Kävin pari viikkoa sitten seuraamassa seisojien koulutuspäivää, maastoharjoitusta.
Sain uuden käsityksen toimivasta seisojasta.

Ilokseni sain kulkea lähellä kouluttajaa, jonka sitten stalkkasinkin jälkikäteen menestyksekkääksi kouluttajaksi. Vuosien myötä olen oppinut, jos haluat menestyä, hae oppi menestyneiltä. Heillä käsitys toimivista koirista.

Toinen, jolle pidin kyselytuntia oli ylituomariksi valmistuva henkilö, oli siis mukava jutella seisojista, että spanieleista. Selvisi, että tunnemme samoja ihmisiä :)

Loppujen lopuksi käytäntö oli sama. Useaan kertaan kuulin em. henkilöiltä miten koiran toivotaan käyttäytyvän tilanteessa, joka oli menossa. Ainoa asia, joka jäi edelleen pahasti mieltäni kaivertamaan on juuri tiedottaminen. Sain senkin kuulla, että todellisuus on juuri sitä mitä ajattelin, jos AVO-luokan koira ei osaa tiedottaa, on täysin tuuria että lintu löydetään. Jonkin sortin tiedottaminen on koiralla oltava, jotta metsästysvastaa sitä mitä siltä odotetaan.

Hakukuvio oli juuri sitä mitä odotinkin, se mitä kokeissa näin ei ole vastannut siihen mitä nyt esim VOI-luokan koirilta näin. Oli nytkin tilanteita, että koira "hävisi" ja tämä myötä samoja maastoja kierrettiin usein, koska kyseiseen maastoon oli useita lintuja laitettu.
Tälläinen tietysti vahvistaa itseäni siihen, että koiran haku on vajaa eli koira ei käytä tuulta tai haku on puutttellista, kun lintuja jää maastoon.

Peräänmenoja, paukkunoutoja ja "laukalle lähtöä" näin paljon eli selkeästi puutteita peruskoulutuksessa on havaittavissa.

Mielenkiintoista ja sovin uusia tapaamisia, joissa minulle esitetään oikeasti hyvää hakua.
Innolla odotan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Elämän päiväkirja

Tuliko tästä liian hifistelyä??