Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äiti varmaan eniten iloinen oli, kun en ollut siltä pummimassa autoa. Iskän auto oli työsuhdeauto, joten sitä en koskaan saanut lainata.

Punto palveli hurjan hyvin!
Kyyditsi parhaimmillaan 2 glagoa, Onin, Wäinön, Siirin ja 4 ihmistä. Galgon nenät tuli etupenkille asti takakontista :D

Punto eli vielä, kun Heikkiin tutustuin. Heikin mukana tuli matkaan kaksi perroa, joten viisi vakituista koira asukkia vaikutti suurempaan autoon. Punto lähti ja tilalle tuli Opel Vectra. Heikin työautona meillä oli silloin Opel Vivaro.

  


Vectrassa oli yllättävän iso takaosa. 
Iskällä oli myös Vectra ja kun oltiin autoa ostamassa vaihtoehtona oli Volvo XC. Satuttiin soittamaan isälle, jonka vieressä istui silloin joku työtuttu jolla oli Volvo XC. Hänen autonsa oli juuri ollut (taas kuinkamonessakaanlyhyessäajassa) huollossa, joten Vectra lähti matkaan. 

Vectra alkoi tilttamaan, joten vaihtoa oltiin mietitty kauan jo.
Mukaan tarttui Volkswagen Caddy. Caddyt oli vasta tullut markkinoille ja niinpä meille tuli Caddy. Mulle on koirien suhteen tärkeää, että ne saavat pitää tilansa. Jokainen mahtuu seisomaan ja jokainen mahtuu makaamaan. Musta on kamala, kun koiria tungetana pieneen tilaan. Ostakee isompi auto :) 

Caddy on ollut tilaihme lapsille ja koirille. 
Ainoa vain, ett nykyinen Caddy on liian pienellä moottorilla isoon ajoon, joten Turun motarin mäetkin ovat välillä koetuksella :D Matka Sveitsiin autobaanoja pitkin avasi Caddyn hanat ja matka taittui sujuvasti. 140km/h ylämäkeen ja mäen päällä 120 vielä mäen päällä :D  


Matopurkki aka Muumimobiili aka matkailuauto saapui meille viime kesällä. Vaihtoon lähti siitä Fiat Scudo Multijet. Tilaihme, isoauto ja hyvä ajoltaan, mutta viallinen kuin mikä :D Fiat saikin nimekseen hiivatti. Joku ymmärtänyt hiivatin ilot ja auto myytiin isoilla lukemilla jopa viimevuoden puolella.

Ennen hiivattia pihassa kävi myös Renaul Scene, Renautl Grand Escape ja Kia Carens. Typeriä autoja joista iloa sai vain dieselin tuottajat sekä autoveron ja -vakuutusten saajat :D


Nyt pihaa koristaa punainen hel*tti - Fiat Tourneo Connect.
Saamarin ruma, mutta ah, niin mukava auto. Korkea ja mukava koppimopo!!

Takakonttiin asennetaan vielä koirille häkit. Kahden belgin mentävä metallihäkki mahtuu nyt oikein hyvin cockereiden metallihäkin sijaan, mutta tukevampi häkki paikalle on saatava.

Katsotaan kauanko koppimopo kestää Pohjoismaiden ja Baltian tiet. Toivottavasti Caddy saisi mantelinperijän.


 

Sit kun mä olen rikas ja kaunis, niin ostan Land Rover Discoveryn. Oikein fuc*-mama auton :D 

Kommentit

  1. Kätevän näköinen tuo häkki koirille. Meillä myös on hieman saman tyylinen. Nyt olisi etsinnässä uusi koiran kuljetushäkki täältä Oulusta. Me käymme paljon koiranäyttelyissä, ja edellinen pääsi rikkoutumaan. Mitä tulee autoon, niin Land Roverista täälläkin on haaveiltu!
    https://www.jvartiainen.fi/tuoteryhma/1010439

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viittä vaille paketissa.....

Heräsin uudelleen