Uusi perheenjäsen

Päätettiin joskus Heikin kanssa, että kun ollaan vanhoja sekä eläkkeellä ja istutaan talon/mökin terassilla juoden punaviiniä (jota ei juoda) ja poltellen sikaria (jota ei polteta) hankitaan bracco.
Eläkeikä taisi iskea hieman aiemmin, koska käytiin viimeviikolla hakemassa uusi, karvainen ystävä.

Rodun vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun en löytänyt mieltä lämmittävää belgisukua, en Suomesta enkä Ranska/Belgia/Hollanti akselilta. Oton & Osmon nuori ikä vaikuttaa tässä kohtaa paljon koiran valintaan. Hyvähermoinen ja luotettava koira on prioritetti numero yksi.


 Ensemble Art Nouvelle, lähemmin "Stiili" on nyt 8-viikkoinen erittäin mukava bracco italiano (italianseisoja) lapsi Ruotsin Göteborgista Ann-Christin Skruchalta.

Kyselin v-2016 lopulla suomalaiselta kasvattajalta pentusuunnitelmia. Mukavanoloinen narttu astuettiin, mutta jäi tyhjäksi eikä uusia suunnitelmia ollut.
Tutkin kasvattajia ja erityisesti linjoja. Uusi rotu, joten päädyin tutkimaan käyttötarkoituksia. Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta löytyi hyvää populaatiota ja niin päädyin Ruotsiin.

Stiilin vanhemmat (alla kuvat) ovat molemmat Ensemble-kennelin kasvatteja ja tulevat italialaisista linjoista. Stiilin mummi on käyttövalio ja useat koirat sukutalussa ovat edelleen  myös alkuperäisessään käyttötarkoituksessaan. Stiilin kasvattaja on lisäksi itse metsästyskoetuomari, joka myös kilpailee itse kokeissa. Jo näillä tiedoilla sain jo haluamaani taustaa :)

Stiilin isä asuu Norjassa ja äiti Ruotissa. 
Äiti kilpailee rallitokossa ja omaa metsästyskoetuloksia. Hyvähermoisia ja -luontoisia koiria :) 

Alla isän omistajan kuvia pentueen vanhemmista <3 

 

 
kuvat: Marit Rui

Tiistaina lennettiin ja ajettiin Ruotsiin. 
Stiili eli kahden pentuesisaruksensa ja sukulaistensa kanssa. Oli mukava huomata koirassa tykättäviä piirteitä ja niitä Stiili jatkanut myös uudessa kotimaassaan. 

Stiili matkusti 3tunnin ajomatkan ja 1,5tunnin lentomatkan todella nätisti. Ensimmäistä kertaa remmissä ja uusilla alustoilla liikkuminen ei hetkauttanut pientä braccoa. 

Kotona Nummisissa suoraan susilauman sekaan eikä sekään tuntunut menoa haittaavan. Stiili menee ja perääntyy vasta jos tarve. 

 

Ensimmäisenä viikkona Stiili ehti matkata Ruovedelle Kulman tilalle peltopyy jahtiin viikonlopun ajaksi. Stiilillä matkailuautossa kaverina Musti ja Mustin kanssa päivät menikin joutuisasti. Stiili, kun rakastaa nukkua ja maata :D 

 

Stiili on reilu 8kg ja reilusti alle 35cm tällähetkellä. Isopää ja isot tassut hämäävät :) 
Pohjaton ruokaan, osaa perusasioita (istuminen, noutaminen, luoksetulo). Eilen agilitytreeneissä kävi pyörähtämässä. Stiili rakastaa ihmisiä ja nauttii pysyä lähellä - mikä onkin parasta.

Muut karvaiset otti Stiilin tyynenrauhallisesti ja jopa Siiri ei välitä pennusta - mikä ihme sinäänsä :D 
Lapsia Stiili rakastaa, varsinkin istumista lasten seurassa. 

Toiveena, että Stiilistä kehittyy Sallin ja Hiilin taitava apuri metsästykseen ja loistava perhekoira <3 
Ensivaikutelma on luottava. 

Kommentit