Saappaat jalassa ikuiseen uneen

 


Elämässä oudointa on elämä. Miten se muuttuu hetkessä. 
Kun hetki sitten olit onnellinen, nyt olet surullinen. Hetki sitten olit elämäsi voimissasi ja sitten olet poissa. 

Outoa on myös kuinka elämä muuttuu. 
Muuttumisen näkee eniten koirissa. Aika menee kamalaa vauhtia. Normaalisti, kun elää niin 10vuotta on vähän, mutta koiralle se on jo ikä. Yht'äkkiä huomaa kuinka se nuori koira onkin jo 10-vuotta eikä aikaa välttämättä ole paljoa.... 

Wäinön lähtö viime joulukuussa oli nopea. Se oli se viisi minuuttia ja tiesi että tämä oli tässä. Hetkeä seuranneet päivät olivatkin tuskaa. Näki koiran kivun muttei tiennyt että onko se lopullista. 
Eilen Hellu oli iloinen, toissapäivänä haukkui normaalia keppihaukkuaa ("heitä jo, heitä jo") Tammelan mökin hiekkarannalla, tänään se oli poissa. Varasin sille eläinlääkäriajan, koska tiesin että se ei ole kunnossa. Eikä ollut. Viimetingassa ollut kohtutulehdus ja nisäkasvaimet mahassa. Kipua tai kärsimystä Hellu ei näyttänyt. Ei edes pyöriessään toissapäivänä rannalla. Se oli vain onnellinen. Koiramaisesti eli hetkessä. 

 

Mä opin tuntemaan Hellun vmäisenä koirana enkä tykännyt siitä. Se puri ja kävi kiinni. 
Sille jouduttiin pitää jääkausi jotta osaisi elää omaa elämää. 
Hellusta kuoroitui ihana koira. Se rakasti nukkua muiden päällä ja se rakasti piehtaroida. Se oli aina iskemässä poikia ja heiluttelemassa niille häntää. Se rakasti uroskoiria. Wäinö parka oli aina kohteena, kun Hellu teki juoksuja, oli juoksussa tai hormoonit muuten vain hyrräs. *Si Si Senorita* sanoi vain Wäinö, alkuperäisiä espanjalaisia kun molemmat oli. 

 

Kun sanotaan, että muistot on parhaita, niin todellakin ovat <3 
Miten ne lämmittäkin mieltä. Mä en edes ole surullinen, eikä varsinkaan Heikki. Vanha koira on vanha. Jossain kohtaa se vanhuus vie voiton ja loppu on lähellä. Mä olen iloinen että loppu tuli nopeasti. Hellu ei olisi tykännyt asioiden pitkittämisestä. Hellu veti loppuun asti voimalla ja täysiä. Se osasi elää koiraa. 

Hellu, Roydilic De Ubrique 10.6.2004 - 30.6.2017 

 

 

  

Kommentit