Flow.

 

Agility ehti parin kuukauden aikana muuttaa merkitystään. 
Olin alkanut ns vihaamaan lajia josta ennen nautin. Mikään ei tuntunut toimivan, mistään narusta vetäminen ei tuonut takaisin tyytyväisyttä. Valinnat kisoissa oli huonoja ja muutenkin niin treenaaminen kuin kisaaminenkin oli junttautunut paikoilleen. 

Parissa kuukaudessa sain Sallin kanssa pakkaa kasaan, ranking-sija nousi 100huipeilta reiluun viiteenkymppiin ja tulosta lähti tulemaan <3 
Tämä jos mikä laji vaatii menestystä ja tulostasoa, että lajista nauttii. Se on todella julmaa. 

 

Jatkuva vitonen tai hylkäys tässä lajissa aiheuttaa helposti heikon fiiliksen. Hylly on aina perseestä. Vaikka sanotaan että on hyviä hyllyjä, mutta ne vetuttaa eikä kukaan oikeasti halua lähteä ajaa 300km hylkäysten takia. 

Arvokisat taasen mittaa sitten henkistä kanttia. Viime viikonlopun Suomenmestaruudet on mielenkiintoinen paikka nähdä ihmisten henkinen kantti. Varmat voittajat ovatkin yht'äkkiä ulkona ja takaatulija jyrää. Suomi sai sunnuntaina uudet mestarit ja uusia mitalisteja. Taso on korkea ja vahva, voittaakseen on oltava huippu tai tehtävä huippusuoritukset. Ässämeissä on hassuinta, kuinka syvältä voi nousta ja korkealta tipahtaa. Ässämit ovat raaemmat kuin karsinnat. Vain kaksi rataa ja siinä se. Kotimatka voi alkaa. 365 päivää meni 40sekunnin aikana hukkaan. Kuinka julmaa. 
Kukaan ei todellisuudessa ajatellut "lähden ässämiin tekemään vitosta" Kyllä meistä jokainen haluaa voittaa tai edes sijoittua. Tai ainakin toivoa niin. 

 


Mä tein henkisiä voittoja kahden kuukauden aikana enemmän kuin viimeisen 9-vuoden aikana. Jossain vaiheessa Siirin kisauraa sain saman olotilan. Nollaa ja sijoitusta pukkas reilusti, Onilla en koskaan päässyt siihen. Sallin kanssa samaan tilaan pääsy kesti vajaa 5-vuotta. Mutta nopeasti sieltä alas tulee. Ihmisen mieli agilityssä on mystinen. 

Mä en kuitenkaan tiedä että kummasta nautin enemmän; agiltiyflowsta vai elämänflowsta siitä että kotona elää kuusi tervettä koiraa, osa agilityllä osa ei. 
Viikonloppu Saariselän maisemissa taisi viedä voiton jälkimmäiseen. 
Nautin maisemista, nautin säästä, nautin koirista. 
Agiltiyflow tuo onnen 40 sekunnin ajaksi. Tuuletuksiin maalissa, voittajaolotilaan. Elämänflow tuo onnen pitkästi aikaa. Puntarissa on kaksi vastakkaista flowta. 

Nautin nyt aglityflowsta jonka nyt sain kokea edes kahdeksi kuukaudeksi. 
Kaksi viikkoa ja mm-karsinnat. Siellä menestystä haetaan lauantailta. Sitten haetaan menestystä sunnuntaina. Mahdollisuus edes jossain kohtaa mokata, jos ensiksi on huipulla. Agilityflow on parasta jatkua vielä kuukauden.... 

Katoan  juhannuksestaTammelan mökille. Nautin elämänflosta. Otetaan tasapaino. 
Elämstä tämä lähtee ja elämä on ainutkertaista 

 

kuvat. Noora Peltonen, Johanna Koski

Kommentit