Siirry pääsisältöön

tokopäivitys

 

Perinteinen tokopäivitys.... 
Fb-ryhmässä kysyttiin tokotavoitteita. Kirjoitin taas Sallin kohdalla TVA, johon toinen henkilö kysyi että "monesko vuosi sulla on TVA tavoitteena". Aloin laskemaan ja uskoisin vuoden olevan kolmas. 

Mua inhottaa tavoitteiden asettelu. Ne harmittaa jos eivät toteudu ja jos toteutuvat, yrittäminen enempään yleensä masentaa mikäli ei onnistu. Aina, kun sanoo siis TVA, niin tavoite on vuodenaikana realistinen ja jos se toteutuu, ylemmäs ei pääse :D 

Salli saa tokotreenejä usein, mutta jotta pääsisin pisteeseen mihin haluaisin, pitäisi pilkkuaviilaa. Ja siihen mua ei ole tehty. Mulle ruutu ei ole ruutu, vaan se on sentilleen määrätty paikka johon juostaan vauhdilla ja selkeällä kiintopisteellä.

Spanielitokossa mua ahistaa "spanieli". Toko kun on arvostelulaji, en tykkää kaikista tuomareista joilla spanieli menee sormien välistä, varsinkin kun on myös kilpaillut pk-rodun kanssa, jonka kanssa mikään ei mene sormien välistä. Pisteet jotka annetaan, kuuluu olla juuri sitä mitä ne tarkoittavat ja miten arvostellaan myös Suomen tokohuiput. Mulle tuomareiden kannalta oikea paikka & aika olisi MM- tai SM-kilpailut :D 

Salli-tokossa nautin täysillä tekemisestä ja vakavuudesta. Se on parhaimmillaan näyttävää ja täydellistä, mutta ilman senttien viilaamista se näyttää itselleni puolihuolimattaomalta ja rumalta. 

 

Sallilla on useita vahvuuksia monissa osa-alueissa. 
Sen hermorakenne on tehty tokoon! Vasta Sallin myötä ymmärsin mitä on hyvä hermoinen koira. Vaikka jalat tutisisi, koiraa ei häiritse eikä hetkauta. Se keskittyy vain toimintaan. Se on vahva noutaja, sille paikallaolot ja luoksetulot ovat luontaisia asioita, joita ei tarvitse kouluttaa. Sen koko tokokoulutus ollut todella minimalististä, vrt muihin, jotka joutuvat hinkkaamaan vuosi vuoodelta kyseisiä asioita.

Mutta....heikkouksena sille on liikkeiden ennakointi ja omatoimisuus esim lähetyksissä. Sen liike jää heikkoon raviin eikä vauhti ole päätähuimaava. Sen muisti on käsittämötän ja kun uskaliaisuus puuttuu lähetyksissä, niin ennakointi alkaa. Ja tälläisen työstäminen on sitä pilkunviilausta, jota inhoan. 

Salli varmasti VOI ja EVL-luokan saisi läpi nykyiselläkin osaamisellaan, mutta itse en halua tulosta sen nykyisellä tasolla. TVA siis odottaa meitä. 

 

Sitten tehdään ensimmäinen Hiili päivitys samasta aiheesta. 
Heikki sitä on työstänyt. Testasin sitä ja kiinnitin huomioita perusvaikeuksiin, joita sitten työstin. Mainitsin asiasta Heikille ja se sitten antoi luvan alkaa sen kanssa tokoilemaan. 
Nyt mulla on sitten omatoiminen koira myös. 

Taitaa ollakin jatkossa kaksi TVA tavoitetta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…