tokopäivitys

 

Perinteinen tokopäivitys.... 
Fb-ryhmässä kysyttiin tokotavoitteita. Kirjoitin taas Sallin kohdalla TVA, johon toinen henkilö kysyi että "monesko vuosi sulla on TVA tavoitteena". Aloin laskemaan ja uskoisin vuoden olevan kolmas. 

Mua inhottaa tavoitteiden asettelu. Ne harmittaa jos eivät toteudu ja jos toteutuvat, yrittäminen enempään yleensä masentaa mikäli ei onnistu. Aina, kun sanoo siis TVA, niin tavoite on vuodenaikana realistinen ja jos se toteutuu, ylemmäs ei pääse :D 

Salli saa tokotreenejä usein, mutta jotta pääsisin pisteeseen mihin haluaisin, pitäisi pilkkuaviilaa. Ja siihen mua ei ole tehty. Mulle ruutu ei ole ruutu, vaan se on sentilleen määrätty paikka johon juostaan vauhdilla ja selkeällä kiintopisteellä.

Spanielitokossa mua ahistaa "spanieli". Toko kun on arvostelulaji, en tykkää kaikista tuomareista joilla spanieli menee sormien välistä, varsinkin kun on myös kilpaillut pk-rodun kanssa, jonka kanssa mikään ei mene sormien välistä. Pisteet jotka annetaan, kuuluu olla juuri sitä mitä ne tarkoittavat ja miten arvostellaan myös Suomen tokohuiput. Mulle tuomareiden kannalta oikea paikka & aika olisi MM- tai SM-kilpailut :D 

Salli-tokossa nautin täysillä tekemisestä ja vakavuudesta. Se on parhaimmillaan näyttävää ja täydellistä, mutta ilman senttien viilaamista se näyttää itselleni puolihuolimattaomalta ja rumalta. 

 

Sallilla on useita vahvuuksia monissa osa-alueissa. 
Sen hermorakenne on tehty tokoon! Vasta Sallin myötä ymmärsin mitä on hyvä hermoinen koira. Vaikka jalat tutisisi, koiraa ei häiritse eikä hetkauta. Se keskittyy vain toimintaan. Se on vahva noutaja, sille paikallaolot ja luoksetulot ovat luontaisia asioita, joita ei tarvitse kouluttaa. Sen koko tokokoulutus ollut todella minimalististä, vrt muihin, jotka joutuvat hinkkaamaan vuosi vuoodelta kyseisiä asioita.

Mutta....heikkouksena sille on liikkeiden ennakointi ja omatoimisuus esim lähetyksissä. Sen liike jää heikkoon raviin eikä vauhti ole päätähuimaava. Sen muisti on käsittämötän ja kun uskaliaisuus puuttuu lähetyksissä, niin ennakointi alkaa. Ja tälläisen työstäminen on sitä pilkunviilausta, jota inhoan. 

Salli varmasti VOI ja EVL-luokan saisi läpi nykyiselläkin osaamisellaan, mutta itse en halua tulosta sen nykyisellä tasolla. TVA siis odottaa meitä. 

 

Sitten tehdään ensimmäinen Hiili päivitys samasta aiheesta. 
Heikki sitä on työstänyt. Testasin sitä ja kiinnitin huomioita perusvaikeuksiin, joita sitten työstin. Mainitsin asiasta Heikille ja se sitten antoi luvan alkaa sen kanssa tokoilemaan. 
Nyt mulla on sitten omatoiminen koira myös. 

Taitaa ollakin jatkossa kaksi TVA tavoitetta. 

Kommentit