Siirry pääsisältöön

Kun aika on...

Kirjoitan tänne, kun pitää jollain tapaa purkaa omaa tunnetilaa...

Meidän palvelutalon asukasmäärä tulee pienentymään. Tuntuu ristiriitaiselta tehdä päätöksiä. 
Iso-osa musta on aina lemmikin poislähtemisen kannalla ns. hyvässä vaiheessa, mutta kun kyse on omasta lemmikistä ajan varaaminen on sydäntä särkevää. Olen nyt pari-kolme tuntia tilannetta katsonut ja yrittänyt tajuta todellisuuden ja mun hennesin paita on litimärkä. Olen paketin nenäliinojakin jo kuluttanut. Jokakerta, kun katsoo jotakin koiraa ja sydän-kommentteja fb-päivitykseen liittyen lähtee taas uusi nenäliinapaketti liikkeelle... 

En inhimillistä koiria, mutta olen tottunut rutiineihin. 
Kuka mulle jatkossa kertoo lenkillä jo sadan metrin päässä olevasta ihmisestä tai riistasta? Kuka nukkuu alakerrassa ja haukahtaa vienosti jos pihalta kuuluu ääni? Kuka mun pedin lämmittää? Kuka muut koirat aina innostaa leikkii?  

 

Kahden maan koira, kaksi erilaista elämää. Espanjassa hylätty, Suomessa rakastettu. 
Elämää kokenut pappakoira. Useat muutokset elämänaikana. Pelottavia hetkiä Ullanlinnassa. Satoja, ellei enemmänkin, hetkiä mökillä. Vapautta & hiljaisuutta. Wäinön mielestä parasta. 
Nummisten pihalla kesällä kuuma pihakiveys ja polttava aurinko. Tulikuuma turkki ja paremman asennon etsiminen. Syvä huokaus. 

 

Lumisia pakkastalvia. Juoksuja Sipoon metsässä. Lentävien kamikaze-pupujen suuhun nappaamista kesken lenkkien. Wäinön huutelua. Sydämentykytyksiä. Onnellisia loppuja. 

Muistot on pahmimpia. Ne sattuu eniten sydämeen tietäen ettei niitä voi kokea enää uudelleen. Ei tule samanlaisia hetkiä. Miksi ei voi miettiä eteenpäin tai elää hetkessä. 

 

Kun alkaa ajattelemaan miettii lisää ja miettii enemmän vaihtoehtoja. Milloin koirat oppisi puhumaan ja ymmärtäisivät ihmisen ajatuksen ja kertoisivat vastauksen? 

Toivottavasti päätös on oikea. 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…