Monta pyytä pivossa kuin oksalla!

Tämä syksy on tuonut ihan uusia ulottuvuuksia harrastamiseen Sallin kanssa.
Ison kunnian sain, kun osallistuimme Sallin kanssa sorsa- ja peltopyyjahteihin tmi. Saalisvarman tiloille Ruovedellä.

Jahdit on hieno kokemus ohjaajalle ja koira saa erilaisia tilanteita maastossa.
Salli toimi omaan silmään ihan loistavasti molempina päivinä vaikka olosuhteet ihan erilaisia.

On mielenkiintoista huomata, kun koira ymmärtää hakea sitä riistaa mitä kaivataan. Tilalla myös fasaaneja sadoittain ja nehän juoksee, lentää, huutaa :D Ensimmäisenä aina kun koiran autosta ottaa pois, tulee esiin huutavat fasaanit. Maastossa niihin törmää, mutta ensimmäisestä pyyn ylösajosta muuttaa koira hakuaan ja ajattelutapaansa. Nenä menee tiukempaa ja hakukuvio on joko todella suppeaa ja laajaa lintujen mukaan.

 

Salli teki loistavaa, kirjaopillista työtä ampujien kanssa. 
Istui omatoimisesti ylösajoihin ja nostikin kymmenittäin lintuja ylös. Apukoira kävi Sallin apuna noutamassa pitkät noudot, mutta lyhyet ja markkeeratut meni hienosti. 

Koiran jaksamista on, omallatavallaan, mielenkiintoista seurata. Remmin irrottaessa huomaa koirassa adrenaliinipiikin nousevan hännästä nenänpäähän. Tauolle mentäessä se laittaa silmät tiukasti kiinni ja rauhoittuu sen hetkiseen tehtävään. Huomasin, että palauttaminen ja nesteyttäminen on äärimmäisen tärkeää. Toista samanlaista päivää en koiralle tekisi - ellei tehtaisiin kokoajan parityöskentelyä. Yksinään hommissa olo 9.30-17 on rankkaa. niin henkisesti kuin fyysisestikin. 

 

Saimme päivistä kiitosta. Jahteihin osallistuva, maksava asiakas, haluaa tietysti onnistumisia ja koiralla on äärimmäinen merkitys. Onni on omistaa hyvä koira. 
Kiitos päivistä Juhalle. Tulemme uudelleen mielellään <3 

...

Syksyä vietetty aika runsainmitoin mökillä. 
Koirat nauttineet perinteiseen tapaan. Mökkikin kun on järjestetty ja siivottu kokonaisuudessaan ollaan saatu tehtyä kaikennäköistä, kuten tokoa :) 
Salli oli ilmoitettu VOI-kokeeseenkin, mutta sitten tuli juoksut ja oli pakko peruuttaa meno. 
Kerrankin treenasin ja kerrankin oltais osattu kaikki liikkeet. Täytyy ottaa uusi kisa näköjään ilmoitettu koe tuo treeni-intoa ja -iloa. 

Juoksujen aikaan kävin myös treenaamassa. Hittoako siitä tulee mitään! 
Muistin ja tajusin, miksi aina olen pitänyt taukoa kun koira juoksuissa. Korvia ei laisinkaan ja omat säännöt. Metsällä se toimi juoksuissa, muttei aksassa. Ei toivoakaan. 

Ensi sunnuntaina lähdetään metsästämään puuttuvia nollia sm-kisoihin Hyvinkäälle. Juoksut takana, joten elämäkin varmaan rullaa! 

Salli käytetty lisäksi osteopaatilla ja eläkeläiskerho uimassa Hyvinkäällä. 
Syksy siis virallisesti saapunut.  

 


Kommentit