Mustikki-projekti

 

Kauden viimeiset lumiset päivät taitaa olla takanapäin. 
Ollaan nautittu suunnattomasti auringon tuomasta lämmöstä ja oltu paljon ulkona. 

Sallin tiineydestä olenkin viikko kerrallaan laittanut tietoja Hossing-blogiin. Ihana seurata raskautta myös koiran kohdalla <3 
Sallin liikuntaa en ole kamalasti rajoittanut - energiaa kun sillä tuntuu olevan ihan urakalla :D 

Meille ei ole siis tapahtunut mitään kamalan erikoista. Pari kuukautta vielä normaalia äitiyslomaa. Töihin palaan kuitenkin vasta 2017 tammikuussa. Siksipä alhaalta alkaa projektin päivitys. 


Musti (F.Express) muutti tovi sitten ystäväperheeseen. 
Musti on Sallimainen ihanuus jonka elämäntehtävänä ollut pitää linnut poissa marjapuskista. Tästäpä innostuneena aloitin projektin nimeltä - Mustikki koekoiraksi. 
Musti juoksisi lintujen perässä niin paljon kuin saisi, joten uskoisin metsätreenien tuovan myös tähän apua. Haastetta kerrakseen. 

Tammkuussa kävin Metsästyssapanielit ry.n leirillä kuunteluoppilaana Mustin kanssa. Musti näki ekaa kertaa ylösajoja sekä hakua. Ylösajoista olisi (tietysti) juossut perään ja alkuun myös kiihtyi. Rauhoittui kyllä, mutta jos ei nähnyt linnun laskeutumispaikkaa ni "tilanne jäi päälle". 

Viimeviikolla kävin sitten Mustin kanssa tekemässä hakua ja ylösajoja dummyilla. 
Musti palkkautuu työstä ja työnjatkumosta ja maasto on Mustille äärettömän tärkeä. 
Pillivihellykset meni Mustille todella nopeasti jakoon! Tuplavislauksen kääntymisiin tajus samantien ja luoksetulo pitkällä pillimerkillä toimi tosi hyvin! Suurin haaste on kuitenkin, että Musti ei mielellään istu...jäi seisomaan pillimerkkiin. Mutta seisoi kun dummy lensi! Ai, että olin ylpeä Mustista. 
Tein kaiken siis remmissä ettei vahingossakaan riistaa löytyisi.... Samasta maastostahan itse aikoinaan potkaisin sen ainokaisen fasaanin jota olin Sallin kanssa "metsästänyt" jo tovin. 

Noudot on Mustilla hätäiset. Menee luvalla noutoon, noutaa, mutta palautukset tiputtamisia käteen. Mustia palauttaessa takaisin kotiin, annoin dummyn mukaan. Mutta olipa kivaa <3 Odotan kevättä ja loppujenkin lumien sulamista, jotta saadaan kunnolla treeniä heinikossa ja päästäisiin kanitarhalle näkemään hallittua toimintaa. Olen niin sitämieltä, että koira oppii näkemästään! 

Kommentit