Siirry pääsisältöön

Eläinhoitoa

Viimeinen viikko sisältänyt koirien hyvinvointia.

Aloitettiin tiistaina Jerry Ketolan Osteopaatilta jossa käsittelyyn pääsi Oni.
Oni hoidettu edellisen kerran ennen Osmon syntymää eli reilu vuosi sitten kesällä. Onia käytetty paljon hieronnassa, fyssarilla, vesijuoksussa ym ym. mutta vasta osteopatia auttanut Oniin.
Nyt oli hyvä mennä hoidettavaksi. Lihaksisto oli todella hyvässä kunnossa, mutta rangassa pientä jäykkyyttä. Käsittelyn jälkeen jousti koko koira. Kesän jälkeen, ennen syksyä uudelleen.

Jerry on käsittämätön <3
Oni painui suoraan syliin ja laittoi silmät kiinni hoitopöydälle. Räki kylläkin hoidon päätteeksi Jerryn ikkunat ja Oton padin.

Keskiviikko oli sokkereiden ja Taikatassun
Siirin legot laitetaan uusiksi 1,5vuoden jälkeen. Vaihtoehtona olisi jättää hoitamatta ja hoitaa sitten vuosien päästä putoavia legoja. Uskon Siirin selviävän anestesiasta. Ensi viikolla käydään labrassa ja sitten pääsiäisen jälkeen hoidetaan Pepsodent-hymy kuosiin.

Keskiviikkona Sallin lihominen sai vahvistuksen. Masussa elelee vähintään 4 pientä snaapelia.
Kumpa kaikki menisi hyvin ja perheet saisivat toivomansa muurahaisen <3 Pentusia odotellaan viikolle 13-14.

Torstai oli sitten Wäinön vuoro päästä Jerryn käsittelyyn.
Wäinön jalka ollut jokseenkin paskana. Jerry sitten päätteli rangan jäykkyydestä spondarin. Kati sitten jalan viallisuudesta päätellyt nivelrikon. Ihan varmasti molemmat paikkansa pitäviä. Wäinö on nyt hoidon jälkeen rimadyl-kuurilla pari-kolme päivää ja kevyellä liikkeellä.

...

Viime viikonloppuna pidin FitDogin perustajan veljen tytölle synttärit HAUlla.
5 innokasta tyttöä, Siiri, Hellu, Oni, putki-hyppy suoraa ja 1,5tuntia. Nauttivat kaikki ihan äärettömästi!
Hätä oli myös mukana, mutta ei suostunu liikkumaan. Nämä kolme sankaria sitten vetivät ihan senkin takaa!
Yllätyin Onin käytöksestä. Kylhän se räki ja puri kädessä olevaa lelua....siinä samassa meni sormet, mutta nautti NIIN paljon ettei mitään rajaa!! Tytöt nautti myös ihan suunnattomasti.

Oni täytti myös viime keskiviikkona 8-vuotta. Nyt se on virallisesti eläkeläinen ja veteraaniluokka ikäinen.
Pari näyttelyä sille katsoin myös. Hellukin pääse näytelmiin. Käytiin testaa remmiä ja viime lauantaina ennen synttäreitä HSKH:n mätsärissä. Hellu oli sinisten veteraanien kolmas. Eniten Hellu nautti palkinnoksi saadusta vinku-oravasta :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…