Viikko SM:iin ja pari viikkoa tokoon

Pari isompaa koetta olisi edessä....

Saatiin Sallin kanssa paikka tulevana viikonloppuna pidettäviin SPME:n SM:iin ja tokokoe olisi parin viikon päästä HAUlla.

Tuleva viikonloppu on SM:ien lisäksi oikein perhetapahtuma!!
Kokeessa mukana äiti "Muu" (Meryl Black Dove), eno Ringo (Meryl Black Ribg-Ouzel) ja sisko Miksi (F.Elovena). Matkaan Oulun suunnalta saapuu vielä isi ja ehkä veli Ahto. Perhetapaaminen siis odotettavissa koirien puolesta ja mahtavien ihmisten seura ohjaajien ja kepojen/ketyjen kesken!!

Viime kokeesta jäi hampaankoloon ohjattujen sekä pillimerkkien vaikeus. Olenpahan siis treenannu näitä!
Eilen tein pellolla markkeerattomia dummy-noutoja ja tänään ajoin Mäntsäläläiselle fasaanibordellille samaiseen tilanteeseen.
Vaikeudeksi onnistuin tekemään itselleni markkeerattomat noudot :D EN siis tajunnut paikantaa enää dummy-paikkoja, kun koiran lähetin ohjattuihin. Mentiin molemmat siis sokkoina :D Muutenhan tilanne olisi ollut ok, mutta tuhansien lintujen keskelle dummy-noutoon lähetys ei ole hyvä yhdistelmä. En halua, että koira menettää ns. työn tekemällä ylösajon tai näkemällä linnun. Lintu kuitenkin voittaa meillä aina dummyn.
Selvisimme molemmat, Salli löysi dummyt, lopetimme aina sen hetken onnistuneeseen suoritukseen ja kepo-Osmo nukkui tyytyväisenä autossa. Hyvä ja onnistunut treeni siis!!
Huomenna ja loppuviikosta uudelleen.

 

15.11 olisi tokokoe. Meidän eka voi-koe. Saa nähdä, että kuinka "voi voi" siitä muodostuu. Epäilen vahvasti... Luin eilen säännöt. Oltais menty aika mutaan, jos en olisi lukenut...."ihme juttuja keksitty". HAhaha!!

Ollaan joka päivä tehty nyt tokoliikkeet läpi painottaen aina vaikeimpiin...

* Paikkamakuu - varmin. Mehiläinen saa puraista perseestä, että Salli sieltä lähtisi. Sanon sitten kokeen jälkeen ehkä jotain muuta....
* Seuruu - meille vanhoista liikkeistä ehdottomasti vaikein. Etupalkkaa olen alkanut käyttää, koska jätättää jonninverran. Vaatii hirveästi vaihtelua palkkaan, liikkeisiin tylsyyden takia. Mukavana uutuutena tullut peruuttaminen ja hidas kävely! Nämä jollakin tapaa pitävät Sallin paremmassa vireystilassa.
* Jäävät - ei vaikeutta. Niin paljon tehty istumista spme:n myötä, että sekin tullut vahvaksi. Liikkelle lähtöä pitää hinkkaa. Nykyään(hän) lähempänä evl-zetaa ja jääviä kaksi /liike.
* Luoksetulo seisomisella - ei vaikeutta. Ennakoiminen edelleen vahva, joten hirveästi tätä ei voi hinkkaa. Eniten teen sitten läpijuoksuja.
* Ruutu - ....tai miksi sitä nykyään voisikaan kutsua. Pakko käydä tsiikaa yhdet kokeet ennen omaa. En edes tiedä miltä ruutu nykyään näyttää... No, joo...ennakointia ihan hirveästi. "Eteen" sanalla lähtee ja käytän sitä. Katsotaan sitten (jos ja kun) EVL:ään pääsee, niin vaihdanko merkin kautta lähetyksen johonkin toiseen....
* Ohjattu - ....vasta säännöt kertoi, että merkille mennään seuruussa. Merkille lähetys olis vahva....vaikka se sitten EVL:ssä sitten tulee... Ohjattu hyvä!
* Nouto metallilla - hakee metallin paremmin kuin puukapulan. Pisteitä vähenee kapulan liikututamisesta. Täytyy toivoa, että Purinan pohja kisapäivänä on sekaisin jotta kapula ei löydy pelkällä näöllä. Nouto nimittäin parempi jos koira ei näe kapulaa ;)
* Tunnari...ei siitä sen enempää. Kusessa ollaan!!

Puuttuikohan joku...varmasti :) Luen säännöt vielä uudelleen ja katson mitä sitten unhotui.

....

Treenilöitä ja kisoja...

Tiistaina kävin Lotan luona Riihimäellä treenaamassa.
Olen yrittänyt saada ulkopuolisia Sallin kanssa, jotta saadaan aksaan yhteinen tekeminen takas. Heikin ohjauksista jäi jotakin Sallin takaraivoon - sellaista mitä en voi sietää. Askel ei meinaa 15 askelta eteenpäin. Lotta tämän totes. Rytmi saatiin ja onnistunutta pätkää!! Hiki ja hyvä mieli!

Keskiviikkona käytiin Purinalla.
Sallille pikkupätkää ja Onille 40cm rimoilla. Onilla oli luotto itseensä! Teki ihme ohjauksia itsekseen. Taidan ilmota sen HAUn kisoihin....??!!

Perjantaina käytiin viikonlopun aloituksessa Annan kanssa.
Perinteinen Purina treeni alkuun ja sitten tunnin lenkki päälle! Ai, että mieli lepää!!
Kurnuutin Sallia. "Tähän" käsky vei koiran aina itsenäisesti kaikille lähellä oleville esteille, koiralla ei mielenkiintoa yhtään tulla "tähän" eli palkalle. Paskapää....suoraan sanottuna. Kyllä sitten se japanialainen saatiin kasaan, mutta työn ja tuskan takana!!

Eilen käytiin Ojangossa kisaa kolme rataa.
Rytmi löytyy aina vikalle radalle parhaiten. Pienestä se oli kuitenkin kiinni. Pitäisi niin paljon kisata, että saisi sen yhteisen, hyvän sävelen kasaan.

1. rata: alussa ollut putki oli haastava monille. Päätin sitten panostaa putken eteen tehtäävään valssiin. Panostin siihen niin vahvasti, etten katsonut enää eteen vaan rojahdin putken päälle :D :D
Sain kasattua itseni naurulta ja lähetettyä koiran kepeille. Poispäinkäännös kepeiltä vei koiran ohi pituuden, josta kielto. Sitten hajosi pakka ja hyllytin jonnekin 13-15 esteen kohdille eikä rytmiä enää löytynyt. Iloisena maaliin ja palkinnoksi koiran positiivisestä ohjauksesta (alun kaatuilusta huolimatta) sain ilmaisen Helsinki-Tukholma risteilyn! Tuomari valitsi "tsemppari" parin kisan päätteeksi!!

2. "Herranhaltuun" totesin muutaman minuutin rataantutustumisen jälkeen :D Pari niin killeripaikkaa. Salli kuitenkin loisti; teki loistavat itsenäiset kepit, haki esteet matkan varrelta ja mä pääsin ekaan killeripaikkaan NIIN ajoissa että päätin sitten hyllyttää, kun ehdin koiraa odotella siellä tovin!! Hyvä puomi, hyvä keinu ja AIVAN mahtava backfläppi takaakierto hypylle, josta käsittämätön loppusuora pussin kautta!! AI, että!!

3. Hypärillä sain loistoradan kasaan!! Alkuun mahtis sylkkäri ja muuri,....mutta sitten se lorahti kakkoskeppiväliin. Takana käskyllä sain sen pois kepeiltä. Pari rimaa huonolla rytmillä ja mahtis loppu taasen! Aikaa voittajaan vei aikalailla keppien uusinta aloitus.

Ai, että! Vaikka se sävel hukassa, niin tein ohjauksia mitä olen tähän asti tehnyt vain treeneissä!! Nämä käyttöön kisoihin - todella hyvät & toimivat Sallilla! Ojanko kirous alkaa olemaan myös poissa. Koira meni tosi rennosti... ja perinteisen itsevarmasti. Ja "tähän" käsky toimi! Ei kaarrattanu yhtään!! Jes!!

...

Ja tämän "salli-päivityksen" jälkeen:
Siiri on tänään 12v.

Siiri nauttinut synttäreitään hyvillä päiväunilla ja ylimääräisillä herkuilla!
Hyvää syntymäpäivää ja pitkää ikää rakas!!

Kommentit