Paluu kisaelämään

Olipahan ihana palata kisaamaan Sallin kanssa!
Tiistaina olis Osmo 3-viikkoa vanha, joten oli hyvä aika kirmailla ;)

Pahoja katseita en saanut ollenkaan...tai sitten niitä ei suostuttu näyttämään. Enemmänkin monet tulivat sanomaan, että "itse olen edelleen palautumassa synnytyksestä....siitä on jo yli 10-vuotta!" Hhahaha!!

Omaa kehoa pitää osata kuunnella tälläisessä ja liikuntaa pitää olla harrastanut aktiivisesti jo ennen synnytystä ja raskauden aikana. Kehon pitää olla "tottunut" rasitukseen ja lihasten pitää olla kuosissa.

 

Lauantaina juoksin kolme rataa Kirkkonummella ATD:n kisoissa. 
Koiria ei ollut paljoa, mutta väliäkös sillä. Räsäsen Minna oli laittanut mahdottomat takaakierto-radat ja ekalle agiradalle 35cm rimat! Siinäpä oli liikettä kerrakseen, mutta ai, että kun radan teko tuntui ihanalta! 

Tehtiin ihan ok nollarata ja sijoituttiin toisiksi. Voittajalle hävittii pari kymmenystä. Kontaktit oli aika hitaat ja pari pitkää kaarrosta saatiin aikaiseksi. 
Tokalla radalla useat, saman hypyn kohtaan tehtävät ohjaukset petti pakan ja unohdin tyystin radan. HYL siitä. Kontaktit otin huolella ja maalissa olo voittajana :) Kolmannella radalla jäi tekemättä vastakäännös hypylle ja sekös koiran irrotti pienessä vekissä, kovassa vauhdissa väärälle esteelle. Esteen linjaus oli todella huono. Olin ihan super tyytyväinen kaikkiin kolmeen rataan!! 

Pikkupojat oli messissä. 
Nuorempi nukkui koko päivän rattaissa ja isompi viihdytti itseään autossa. Ihanat pojat! 
Isoin poika ulkomaanreissulla ;) 

 
Salli & Heikki I-HAH:lla. 

Sunnuntaina ajeltiin Osmon kanssa takas Kirkkonummelle, mutta Niinun hallille kisaamassa Citybelgien kisoihin. Tuomarina kaikilla Saviojan Anne. 

Maailman eläintenpäivää siivitti huono agikarma ;) 
Jatkettiin Sallin kanssa samalla kaavalla millä mentiin myös lauantaina. Ekalta radalta muurin palikka, tokalla radalla huonoon palkkovalssiin päätynyt HYL ja kolmannella radalla karkaus väärälle esteelle. 

Nyt jäämme kisatauolle aksassa. 
Seuraavat kisat tulee vastaan varmaan marraskuussa. 

Ensi viikonloppuna kisataan sitten metsästyksen saralla Mäntsälässä kahden kokeen verran. 
Siellä tuomarina Kanervan Lauri. 

 

Kommentit

 1. Onnittelut nollasta ja hienosta paluusta kisaradoille!

  En malta olla kommentoimatta tähän paluuseen synnytyksen jälkeen. Vaikka sinun kohdalla se näyttää onnistuneen hyvin, niin yleisesti en suosittelisi noin nopeaa paluuta.

  Palautuminen raskaudesta ja synnytyksestä on hyvin yksilöllistä. Kuten kirjoitit liikunta ennen raskautta ja raskauden aikana vaikuttaa palautumiseen. Myös liikunnalla synnytyksen jälkeen on vaikutusta palautumiseen, niin hyvässä kuin pahassakin. Raskauden ja synnytyksen myötä tulee kaikille äideille samoja muutoksia, äidin fyysisestä kunnosta riippumatta.
  Raskauden aikana keskivartalon tukimekanismi katoaa. Linea alba venyy ja suorat vatsalihakset erkaantuvat toisistaan. Myös lantiopohjanlihakset joutuvat koville niin raskauden aikana kuin synnytyksessäkin. Sekä vatsalihasten että lantiopohjanlihasten palautumiseen saattaa mennä vuosi, toisilla piteempäänkin. Suositus on, että synnytyksen jälkeen ei lähdetä juoksemaan ennen kuin keskivartalon sisäinen tuki on valmis. Jos tuki on vajaa, on vaarana hermovauriot ja niiden myötä tunto- ja liikepuutokset.
  Tämän lisäksi relaksiinihormoonin erittyminen vaikuttaa nivelsiteiden löysyyteen koko kehossa. Hormonaaliset tekijät vaikuttavat kehossa niin kauan kuin imettää. Tämän vuoksi tulisi välttää liikuntamuotoja, joissa esiintyy hyppyjä ja nopeita suunnan muutoksia. Syvien lihasten tuki on tässäkin tärkeää.
  Kohdulla menee myös aikansa synnytyksestä palautumiseen.

  Kennelliiton säännön mukaan, narttukoiran synnyttämisestä tulee kulua 42 vuorokautta ennen kuin se saa osallistua kokeisiin tai kilpailuihin. Koirista kyllä pidetään huolta, mutta kuka pitäisi huolta meistä ihmisäideistä ;)

  Terkuin Helena T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suosittele minäkään :)
   Tein toisen postauksen vielä tähän liittyen :)

   Poista

Lähetä kommentti