Siirry pääsisältöön

Hellu 11v.

Tämä bloggaus menee Hellulle, Roydilic De Ubriquelle.
Hellu päätti arvokisauransa kesäkuun lopulla Agilityn Maajoukkuekarsintoihin kisojen vanhimpana koirana.

Muutamaa päivää aiemmin koira täytti 11vuotta.

 

Helluun tutustuin, kun tapasin Heikin kanssa, siitä on kohta 7-vuotta. 
Hellu oli täys kusipää. Oli tehnyt itselleen kehän Heikin ympärille ja se joka erehtyi tulemaan kehän sisäpuolelle - sai turpaan. Hellu on luonteeltaan ja pohjimmiltaan kuitenkin äärettömän pehmeä, joten tämä "minä olen isin paras kaveri"-vaihe sai nopean lopun ilman että koiraa edes tarvitsi ojentaa. Riitti, kun tilaa rajasi Heikin ympäriltä ja antoi muille koirille tilaa. 

Nykyään Hellu on yhtä leppoisuutta ja rauhallisuutta....paitsi kisatilanteessa ja lähtovuorossa. 
Varsinkin samanrodun edustajat ovat Hellulle aina & ikuisesti kisa-alueella myrkkyä :D 

 

Hellu on äärettömän helppo koira. 
Olen sitämieltä, että perroissa ei kovin paljoa huumorintajua ole. Rotu ei osaa varsinkaan itselleen nauraa. Mitään virheitä tai asioita, jotka vaikuttaisi muiden mielipiteeseen negatiivisesti, Hellu (tai perrot) ei tee. Toki, kyllä tämäkin koira osaa esim piehtaroida, mutta jos kysyy "miks sä noin teit", niin Hellun ilme kertoo "ai, se oli noloa. En tee enää" ja sitten koira siirtyy esim lenkillä kävelemään selän taakse :D
Laumassa Hellu on selkeästi eniten sivusta seuraaja. Innostuu kyllä, jos muutkin, mutta muuten seuraa menoa omalta pediltään. Mitä vanhemmaksi Siiri & Hellu tulevat, sen enemmän ne lyöttäytyy yhteen. Kun jompaa kumpaa mummoa syyttää, molemmat osoittavat toisiaaan sormella eikä kumpikaan tunnusta tehneensä mitään pahaa. 

 

Hellu rakastaa eniten nukkumista isin jalkojen päällä ja uimista. Tehokkain Hellu on kuitenkin kaikenmaailman kaappien ym. avaamiseen. En ole koskaan saanut selville, miten se sen tekee, mutta lapsilukollisetkin avautuu kätevästi Hellun tassun avulla. Tästäkös muut ovat innoissaan, jos roskikset ym. ovat tarjolla. Ihmisten läsnäollessa Hellulle ei tule pieneenmieleenkään tehdä laittomuuksia ;) 

 

Hellu on ollut täysterve lukuunottamatta viimeisiä kuukauksia. 
Hellullta leikattiin alkukesästä nisäkasvain, joka todettiin pahanlaatuiseksi (asteeltaan paras kuitenkin ja etäpesäkkeiden tulo on epätodennnäköistä....mutta mahdollista). 

Eilen sitten käytiin otattamassa varmuuden vuoksi Taikatassussa keuhkokuvat varmuuden vuoksi. Niin puhtaita kuvia ei vähäänaikaan noin vanhalta koiralta ei ole nähty, mutta.....spondyloosia rintarangasta eteenpäin. Jäi monttu itselläni hieman auki. Muutokset eivät olleet parissa viikossa tulleita, vaan muutamien vuosien aikana - silloin kun koira tehnyt eniten parasta tulosta :D 

Kipulääkkeitä koira ei ole syönyt koskaan. Hierottava ollut....no joo, ehkä 3-vuoden välein. Ui ja liikkuu säännöllisesti. Tässä kohtaa lainaan viisaan englantilaisen koiran kouluttajan sanoja: "jos ainoan vian löydät rtg-kuvilla, niin mieti...." Se olis jännä miettiä näin jälkikäteen, että jos kuvat olis otettu pari vuotta sitten, niin olisiko agilityä jatkanut. 

 

Me ei jakseta Hellun kanssa nyt kuitenkaan murehtia... 
Me ollaan niin lomalla ja nautitaan!! 

Jäin 3-viikon kesälomalle ja jatkan siitä äitiyslomalle. Tarkoituksena palata työelämään tammikuussa 2017. 
Muutama koiraplääni tässä pyörii nyt pään ympärillä ja uusilla TVA säännöillä tarkoituksena napata Sallille TVA titteli!! 

Kennelliitto eilen vahvisti Sallille virallisesti KVA ja AVA-tittelit. Samalla KVA-tittelin sai myös Miksi. Neljästä lajista, kolme sisarusta nyt valioita!! Aika huikeaa!!

Pari viikkoa takaperin karsintojen yhteydessä käytiin myös belgierkkarissa. 
Ainoa näyttely jossa voin sanoa käyväni :) Niin paljon mua näyttelyt kiinnostaa... 
Olis voinut jättää menemättä nyt :) Onille sileä ERI italialaiselta tuomarilta, jolla ei tuntunut olevan oikein suoraa linjaa mistä tykkää ja mistä ei. Siinä missä naapurikehässä uroksissa ERIn sai 20:sta koirasta 4, niin tämä tuomari jakoi sen kaikille.... 

Poni esiintyi kauniisti Annen handlauksessa.
Hossing-pennut edustivat edukseen.....toiset vielä tarvii hieman kokemusta. Ei niitä nly-perheisiin myyty(kään) joten kunhan perheet ovat onnellisia ystäviin, niin hyvä niin :) 

Parin vuoden takainen talvikuva toivottaa oikein ihanaa kesää kaikille!! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…