Päivitystä

Parin viikon takaiset päivitykset jääneet unholaan.
Päätin, et lataan videot samalla tänne nettiin, mutta enhän mä ole niitä vieläkään saanu laitettua - toki ne fb:ssä näkyvät.

HAUlla kisattiin varmaan kuukauden tauon jälkeen.
Ei ole tullut ilmoitetttua syyskuun jälkeen mihinkään kisoihin. Oli kyllä masentavan mukavaa!! En edes muista milloin viimeksi olisi ollut noin siistiä! Aina paasailen siitä, kuinka agility on saanut itselleni uuden merkityksen. Se todellakin on sitä ja se tuntuu myös radalla. Sellainen ylimääräinen "voi vittu, kun menee huonosti" - asenne/olemus on kokonaan pois. Riman tiputus tms ei haittaa enää ollenkaan!!

Salli juoksi neljä rataa. Siiri jäi kotiin. Ehkä sen aksa ura alkaisi olemaan luettu. Kylhän se kerran viikkoon pääsee hassuttelemaan. Sen on Siiri ansainnut <3
Laitisen Arto oli tuomarina. Sallille tuliaisena tupla ja vitonen sekä Heikin kanssa juostu hypäri HYL.

Tupla tuli sijoilla 3. ja 7. A:lla jouduin odottelemaan aika kauan alastuloa, niin siinä meni aikaa.
3. sija toi Sallille myös hypäri sertin!! Nyt olis sekin kello odottamassa viimeistä ensi syyskuuhun. Vitonen tuli riman alastulosta. Radat oli ylipäätänsä tosi hyviä! Olemme oppineet Sallin kanssa ihan hirveän hyvin lukemaan toisiamme - korvaamme toistemme puutteet aika hyvin!

Ensi kesän arvokisoihin Sallilta puuttuu kaksi irtonollaa.
Hellulle myös sija 3. ja tais tulla yksi hypäri nolla.

 

Poni kisas sunnuntaina. Ai, että kun oli ihanaa <3 
Oma kotihalli on Onile täysetu! Molemmilta radoilta vitonen ja nopeita aikoja!! 
Ekan radan vitonen oli aika kysymysmerkki, sillä viimeinen pituuden kalikka. Sen verran jalka siihen kosketti et kolahti, mut ei se kaatunut tms. Eli kosketus olisi pitänyt olla. 

Agilityradalla ei ollut puomia, mikä harmitti kun ollaan alastuloa hinkattu, mut keinu ja A toimi. 
Vitonen koko siivekkeen kaatumisesta niiston takia. Meinasi mennä A:lle mut viime hetken pelastus auttoi ja koira tuli liian hollille siivekettä. 
Ihan hirveän iloinen mieli Onin takia!! 

 

...

Hätä kisas Heikin kans neljä rataa ja teki tuplan!! 
Kontaktiradoil Heikki ei ollut luovuttanut, vaan vaatinut koiran tulemaan loppuun. Aikaa kulunut ihan hirveästi hiippailuun. Muutama irtonolla myös Hätältä puuttuisi ensikesän arvoihin.  


Hätän tupla tuli todella hyvää saumaan, sillä Hätä ollaan astuttamassa ensi juoksusta.
Isäksi tulee Eros van't Herent, joka itseasiassa on myös Onille sukua. Eroksen isän isä on Onin isä. Uno van Het Wouwenhof. Mielenkiintoinen yhdistelmä, josta itse ottaisin mielellään myös jos nykyinen lukumäärä ei olisi näin iso. 

Jos vähän mainostetaan, niin Hätän sisarukset kilpailevat pk-jäljellä ja agiltiyssä.
Hätä on hirveän sosiaalinen koira, joten täydellinen perhekoiran saa Hätästä. Mä aina ihastun joka kerta uudelleen, Hätän rakkauteen lapsia kohtaan <3 


Kaikki lisätiedot Tarjalta tai Ninalta. 
Eros asuu Tuusulan Jänikselinnassa ja Hätää saa tulla moikkaamaan. Ulkonäkö ei kannata hämätää....näyttää tällähetkellä enemmäkin variksenpelättimeltä :) 


....

Eilen oltiin Sallin kanssa Nina Mantereen agilitykoulutuksessa Purinalla. 
Tuli paljon sellaista, mitä ei olla aiemmin hirveästi kokeiltu. Oltiin kylläkin omalla mukavuusalueella, mutta harvemmin tulee tehtyä isojen esteiden (puomi + kepit) leijeröintiä tai vahvaa poikittais vedätystä kepeillä. 

Sallille vaikeutta tuotti vedätykset. 
Pitkät esteviennit sai koiralle kauhean kiljumisen aikaiseksi. Sallin ääntely aksassa on tosi hassua. Kun joudut ottamaan vahvaa etäisyyttä, niin koira kiljuu & huutaa, mut samantien kun saa ohjattua takaa, niin koira ihan hiljaa. Jalat oli maitohapolla 30 esteen radalla 20minuutin juoksun aikana. Tunsi treenaanneensa! 

Purinalta ajettiin Ojankoon tekemään uutta aluevaltausta: flyballia episten tiimoilta!! 
Kasattiin jengi kasaan ja mennään ens lauantaina messariin Koira2014-näyttelyn yhteydessä järjestettäviin epävirallisiin kisoihin. 
Tämähän on vähän "lahjattomat treenaa" sillä Salli nähnyt flyballia vain pari kertaa aiemmin. Yhtään vaihtoa se ei ole tehnyt ja ennen eilistä onnistumisprosentti (4 hyppyä eteen - flyball-masiina - 4 hyppyä takas pallo suussa) on ollut reilusti alle 50%. Noh, me oltiin hyviä! 

Viuhtin enkelit - joukkueesta puuttui päätähti eli Viuhti ja tilalla walesinterrieri Viivi. 
Muut joukkuueen enkelit Salli, bc Sätkä ja espves Rooa. Kisapaikalla tajuttiin, et masiinakin on erilainen. Hyvinhän se meni kun testattiin. 

Sit alkoi kisa! Salli loisti!! Onnistumisprosentti oli 100%!! Korjasi jopa juoksulinjan aina hypylle jos pallo lähti poikittamaan!!Ihan sika hyvä Salli!! Onhan tossa lajissa vähän koolla merkitystä. Siinä missä Salli ja walesi Viivi tikitti hyppyjen kohdalla 3-4 askelta, otti bc:t ja belgit yhden askeleen hyppyjen väliin. 

No, me oltiin ihan pro:t! SIjoituttiin jonnekin 5-6 väliin. 
Kisakumppanit olivat vuoden treenanneet vaihtoja ja kokoonpanoja. Meidän koirat 50% tapasi ekaa kertaa toisensa :D :D Ensi lauantaina sitten tosikyseessä ;) 

 

Ja loppuun jotain kovin iloista:
Siiri on terve ainakin verikokeiden puolesta!!

Käytin Siirin kanssa Ell Taikatassussa viime viikolla anestesiakontrollissa ja samalla otettiin labrat. Siirin poskihampaissa vissii tulehdusta, jotka tarvitsevat putsauksen ja rötgenin, niin anestesian takia otettiin labrat. Veri kunnossa ja sen myötä myös maksa ja munuaiset. Ihnia tälläiset uutiset <3 

Kommentit