Elämäni eka KVA

Niin siinä sitten kävi.
Sallista leivottiin eilen (epävirallinen) Käyttävalio, sillä nly-tulosta meillä ei vielä ole.

26.10. VOI-1 Loviisa, tuom. Paul Andersson
8.11. VOI-1 Raahe, tuom. Juha Tuomanen
9.11. VOI-1 Raahe, tuom. Pertti Sinkkonen


Tuntuu ihan uskomattomalta. 
Ei tämä näin nopeasti pitänyt mennä, varsinkaan uusilla säännöillä, kun eka VOI-tulos tänävuonna oli 3. ja säännöissä sanotaan, että koira on "kohtalainen metsästyskoira ja tarvitsee jatkuvasti apua": 
Miten koira voikaan kehittyä kuukaudessa? 

Lauantaina riistatyöt saatiin helposti. 5min haun jälkeen nousi koivikosta kana joka sopivasti lensi pellolla ja delas. Ohjatuksi meni, koska Salli markkeerasi ojan toisella puolella, kana jäi ensiksi henkiin ja juoksi vähän siivuun ennenkuin menetti henkensä. Ennenkuin tuulen alle pääsi, jouduin ohjaamaan. Noudossa suoraan käteen. 
Toinen tilanne otettiin toiselle erälle, jossa oli selkeä koti. "Welcome-kyltti" ja ovikello puuttuivat, sen verran hollilla oli sen talon asukki. Tyylikäs ylösajo ja suoraviivainen nouto. 
Loppuhaussa sain sitten tuomarilta vinkkejä, "uskalla päästää kun on noin tottelevainen". Okei :) 
Tulos oli voi-1 ja 80p. 

Sunnuntaina kodit olikin sitten tyhjiä. 
Aloitettiin peltoaukealta. 15m molemmin puolin oli oja. "Ulos" sanalla Salli veti ihan törkeän hienoa hakua. Uskalsin lähettää, ni johan meni!! Wau. 
Sit alkoi vähän jännittää. Pelkäsin väliinjättöä. Näin lumessa jalanjäljet mihin linnut oli laitettu, mutta mitään ei löydetty. Hajulla oli välillä, joten jouduin suullisen käskyn ottaa käyttöön. Teki kuitenkin hyvää ja tiivista hakua ja oli kuulolla. 
Vaihdettiin paikkaa. Huomattiin, et nyt oli asukas selkeästi "matkoilla" - kanan jäljet johti kuusimetsään. Salli meni hyvin hajun perässä, mut ketään ei löytynyt. Minkäs sille voi. 
Tauon jälkeen alkoi ajojahti. Tehtiin hakua ja nähtiin kun kana lens 10m meistä. 
Salli oli Harrison Ford, fasaani varas ja ampujat FBI:n agentteja. Laajaa hakua, koira jäljen perässä. Mentiin mäkeä ylös, mäkeä alas. Ison kuusen alle Salli juoksi, istahti kuin tatti ja fasaani nousi puuhun istumaan!!! Sieltä se sitten ammuttiin täys haavakkona, jonka Salli toi suoraan käteen....ja minä kiljun, et en mä voi tätä tappaa!! Minä the suuri metsästäjä..... 
Salli arvioitiin VOI-1 79p. Se riitti meille :) Mielellään olisin ottanut toisen riistatyön myös, mutta minkäs tälläselle voi. Sää teki "tepposet", kun vettä satoi ja oli lauhaa. Lauantaina -3astetta pakkasta ja kunnon talvimaisema. 

Erityiskiitos sunnuntain tuomarille kauniista sanoista Sallia kohtaan.
Pitkänlinjan spanieliharrastajia arvostaa aina erilailla kokemuksen puhuessa. 

 

Haavereilta ei kuitenkaan säästytty. 
Sallin oikea jalka lähti turpoamaan koepäivän jälkeen ja oli myös kipeä. 
Onneksi on olemassa viisi maagista kirjainta: RUOKA. Jos se ei cockerille maistu, on jossain vika :) Niin uskalsin ajaa kotiin 600km ennen lääkärillä käyntiä. 
Tänään koira kuitenkin jalan puitteissa hyvä! Hieman turvotusta vielä, mutta ei arista ja käyttää jalkaa hyvin. Ei siis pelkäämäni nivelsiteet tai murtuma. Huh. 

....

Salli on pieni, huikea koira. 
Geeneillä ja täydellisellä avustuksella ei oltaisi tähän päästy. 
Tiinalla & Juhalla on ollut täydellinen visio täydellisista koirista. Joku ja Muu ovat selkeästi sitä, Ei kaikista koirista tälläisiä periydy. 
Saatiin Sallin kanssa kasvaa rauhassa ja kun oltiin valmiita, saimme täydelliset opit aloittamiseen. Olen ihmetellyt, etten ole saanut virhetilanteita alle. Ehkä maltoin olla, eikä metsästys edes ollut ykköslajimme. 

Sallin vahvuuksina on tottelevaisuus, pysähtymiset ylösajoihin sekä hyvissä markkeerauksissa suoraviivaiset noudot. 
Treeniä tarvitsemme vielä röyhkeisiin ylösajoihin, toki ne toimivat riistarikkaissa maastoissa ja virkeillä lintuilla, mutta toisinaan menee vielä jäljestämiseksi. Haku laajenee viikko viikolta ja tulee nopeammaksi. 

Kiitos kaikille meitä tsempanneille, onnittelijoille sekä matkassa mukana oleville! Erityiset kiitokset Tiina & Juha, Cappe sekä Heikki & Otto. 
Matka ollut huikea. 1/3 tavoitteesta saavutettu. Tavoitteena vastaanottaa ensi kesän erikoisnäyttelyssä 3 valioruusuketta. 

- Sanna & Salli 

 
Salli 10kk. Eipä oltaisi ajateltu että muutaman kuukauden päästä aloitettaisiin metsästystreeni :) 

Kommentit