Siirry pääsisältöön

metsästyskoira

Aloin lukemaan mun FB-viestittelyä Tiinan kanssa. Sieltä löytyi yli 700 viestiä, joita ollaan kirjoiteltu molemminpuolin. Oli mielenkiintoista lukea koko viestiketju läpi. Siellä oli tekstiä ihan alkutekijöistä asti Sanoin Tiinalle aikoinaan, kun koiraa häneltä kyselin, ettei metsästys mikään mahdottomuus ole...uskoinkohan itsekään silloin siihen oikeesti...

Siinä vaiheessa, kun sanan metsästys olen ottanut fb-viesteissä esille ottanut, en varmaankaan ajatellu että reilun vuoden päästä olen Sallin kanssa tositoimissa.

Olen saanut metsästyksen puolesta ihan loisto-open ja ystävän Cappen.
Cappe antoi meille (taas) mahdollisuuden lähteä mukaan oikeaan metsästykseen. Nyt unohdettiin Sallin kanssa pakastetut tavit & fasaanit ja mentiin lämpimiä kyyhkysiä hakemaan.

Kuvitelma metsästyksestä oli lähellä todellisuutta.
Istuskeltiin piilossa, juteltiin koirista & elämästä, juotiin kahvia, kirottiin ohi meneviä laukauksia (tai itseasiassa lintuja, joita ei ehditty laskemaan koirakeskustelun välissä :D ), ihasteltiin koirien työskentelyä ja nautittiin kauniista aamusta.

 

Ensimmäisten, räpiköivien ja höyheniä lentelevien kyyhkysten nouto oli Sallille äärettömän iso kynnys. 
Fasaanihan on aika dead, mutta näähän oli melkein lentoon lähdössä höyhenten vain lennellessä linnun ympärillä! Pari ensimmäistä menikin sitten Ringon avuilla. Kolmas tipahtikin ojaan ja SIT pääs Salli ottamaan ominaisuudet käyttöön ja noutamaan linnut sieltä mistä ihmiset ei niitä osaisi hakea! Sitten lähti kyyhkyset tulemaan passiinkin asti!! Loistavaa Salli! 

Miten hienoa olikaan seurata koiran työskentelyä ominaisuuksiensa parissa. 
Mä jo toissa vko-loppuna agilitykisoissa totesin muutamalle käyttisihmiselle, et agility on ihan perseest verrattuna metsästykseen ja tämä vahvistui aikalailla!! ...enpä olisi uskonut Tiinalle "lupaamastani metsästyksestä" tulevan kirjaimellisesti NÄIN hienoa!! 

Saalista saatiin riistapussin verran.

Mä sitten tein omat noudot kumisilla tipuilla :)
Kiitos Cappe ihan suunnattomasti (jos tätä luet) siitä, että ollaan Sallin kanssa päästy tähän hienoon maailmaan!!

Kommentit

 1. Hyvin peruskoulutetun kanssa on helppoa ja mukavaa työskennellä. Lajissa kuin lajissa. Pitääpä kaivaa itsellekin nuo vanhat viestiketjut esiin... :)

  VastaaPoista
 2. Salli ♡! Ensi kerralla sitten Sanna tulee mukaan sorsastamaan?;-)

  VastaaPoista
 3. Salli <3 <3
  Harmillisesti en löytänyt v-2012 keskustelua enää :(

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sanna. Luin jälleen kerran tämän postauksen (seuraavaa odotellessa...!) Totesin itsekin kuinka hyvän Ystävän olen saanut. Tai kaksi. Olenhan viettänyt enemmän aikaa Sallin kuin sun kanssa! Omia kokemuksiaan (ja osaamistaan) kun saa jakaa samanhenkisten kanssa tuntuu hyvältä. Varsinkin kun "oppilas" haluaa ottaa vastaan, haluaa satsata, paneutuu yhteiseen asiaan ja jaksaa oppia. Kohta taas uudestan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…