Reissua reissun jälkeen!

Vuoden 2014 karsinnat takana!
En ole koskaan aiemmin kisannut yli Oulun rajan. Nyt oli vuorossa Rovaniemi. Taidanpa kisata uudelleenkin, sen verran hyvin toimi Ragittien meno!!

Sirpa matkasi perjantai aamusta Heikin & Hellun ja Jannen & Twixyn (Tending Keen) kanssa Rolloon. Mähän päätin lähteä vasta viimeisenä ilmopäivänä reissuun...sm-kisojen jälkeisenä maanantaina. Karman lakihan oli taas kovin reilu. Kun olin saanut s-postiin "kiitos ilmoittautumisesta rovaniemelle" tuli samalla s-postin "tervetuloa mejä-kokeeseen". Tie vei pohjoiseen metsässä verisienen sijaan. Ihan hyvä niin! Ehkä Siirin mejäilyt on (kuitenkin, ehkä) mejäilty. Se on sellainen la-su aikataulu ja oma aikataulu ei ihan veny niin pitkälle. Katsotaan nyt.



Reissu junalla oli yllättävän kivuton. Untahan ei istumavaunussa hirveästi saa, mutta senverran, etten ihan jumissa ollut. Rataantutustumiseenkin jäi ruhtinaallisesti aikaa!
...mut huono mä olin radalla.

Miten voikaan, et aina ei (vieläkään) n.8vuoden kisaamisen jälkeen tunne koiraa!!
Alkuunhan se kaatui!
Sirpa rytisi 2-rimalle ja keppien sijaan painui takas 2-hypylle. Olisi pitänyt osata jatkaa sylkkärille keppivientiin...
Karsinnoissa finaaliradallahan HYL-tuloksen jälkeen menoa ei saa jatkaa, joten se oli siinä. Kyllä vitutti! Jopa niin paljon, että katsoin jo illan junan ja lennot valmiiksi. Harmi vain, en olisi kerennyt mihinkään, joten unta kaaliin ja pään kasaaminen. Isommat äänet oli toista mieltä.


Hellu tiputti hypärillä kaksi rimaa.
Ajallisesti ihan jees pätkät! Olisi ollut reippaasti finaalissa. Mummo jaksaa!!



Pääkasaan  2-radalle.

Mutta mutta, nyt tuli koiran ikä vastaan. Tummat, liukkaat putket. Molemmat mummot ihan kuutamolla (varmaankin sokaistuivat kun mustista putkista tuli ulos), joten eipä siinä ajalla juhlittu. Kummatkin siis ulkona sunnuntaina finaaleista. Ne karsinnat oli siinä. Ja varmaankin; nyt sen voi jo sanoa ääneen: viimeiset.

Onnellinen saa tässä vaiheessa olla kahdesta kokemusta olla karsinnoissa (kolme niitä oikeasti olisi ollut, mutta viimevuoden mm-kisapaikan takia kumpikaan meistä ei karsintohin mennyt) terveen koiran kanssa!! Olemme jokaisesta hetkestä nauttineet, vaikka emme ole ruusuilla tanssineetkaan Siirin kanssa. Ensi vuosi on Sallin. Hellu yrittää panostaa vuoden -15 EO:n ja SM:iin (jonne Siirikin), mutta karsinnat myös Hellun osalta oli tässä. Hätä sitten ensivuonna!  



Sunnuntaina saatiin sitten onnitella uusia mestareita!
Mä olin ehkä eniten iloinen vko-lopun tuloksista, kun loistavat kilpakumppanit menestyi ja menestyksen saivat henkilöt/koirat, joille sitä eniten toivoi!
Huikeaa Ville, Iida ja Petri!! Tervemenoa Luxenbourgiin ja Tanskan pm-kisoihin!!

...

Vuoden arvokisat siis käyty.
Toko SM:iin olisi joukkuepaikka ollut tarjolla, mutta valitsin tulevalle viikonlopulle Metsästysspanielit ry:n leirin Urjalassa. Loistava tapa aloittaa 6vko:n loma!!
Kouluttajista erityisesti odotan Sepon oppeja!

Urjalasta matka jatkuu kotiin ja talo/piha hommiin. Tarkoitus maalata talo ja laittaa pihat kuntoon.
Ensiviikolla koirat jäävät Annan hyvään huoltoon loppuviikoksi ja me ihmiset matkataan Norrköpingiin Kolmårdeniin! Tarjolla aurinkoa, hyvää ruokaa ja eläimiä! Niitä ainakin toivon!

Tänään olisi vuorossa vielä Hätän luonnetesti Keravalla. Olin suunnitellut, että Heikki menisi, mutta työntakia menen itse. Salli testataan sitten elokuun alussa Oulussa. Pendolino vie meidät sitten Sallin kanssa pohjoiseen.

Heinäkuun lopulla päivitetään lisää metsästyspuolta.
Tehdään päiväreissu Joroisille Darren Skidmoren leirille. Alkuperäinen suunnitelma oli pysyä kuunteluoppilaana, mutta viisas kasvattaja päätti toisin. Salli siis pääsee tekemisen makuun.

42 päivää aikaa touhuta ja puuhastella.
Lomaa odotellessa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Elämän päiväkirja

Tuliko tästä liian hifistelyä??