Siirry pääsisältöön

1-tulokset odottavat noutajia

Onpas ollut taas paljon ohjelmaa!!
Tuloksilla ei olla juhlittu, mutta asenne on ollut rock!!

Tulosten jahtaaminen aloitettiin viime viikonloppuna pohjois-pohjanmaalta Pyhännältä. Pohjois-Suomen Spanielikerjho järkkäsi mejäkokeet. Ei menny ihan kuin Strömsössä. Mun piti alunperin tehdä koe Sallin kanssa. Noh...treenijäljen teko oli kauheaa, niin sain luvan tulla Siirin kanssa. Loistavaa joustavuutta järjestäjiltä!!

Salli aloitti sitten mejä-kerhon Tiinan & Juhan kanssa. Muutaman jäljen jälkeen päästiinkin jo eskariin!!
Oli paljon kohtia, joita en ollut tullut ajatelleeksi...vaikka olinkin opusta lukenut, jonka pentua hakiessa sain.

Tämä pää tarvitsee näköjään konkreettisen osuuden, jotta menee "los cotelos" :D
Pannassa jäljelle. Jäljeltä valjaista pantaan.

 

Vaikeus oli meillä, että koira vain tuijottaa. 
Noh, sitten kun Sallilla meni hermot tuijottamiseen, lähti höyryjunan tavoin etenemään!! 

 

Kaadolla sorkka, mutta palkka!! 
Kolme jälkeä ja kolme sorkkaa!! Hyvä me. Ja kiitos Tiina & Juha. 

 

Lauantaina läytiin tekemässä Hennan kanssa jäljet ja sunnuntaina sain arvonnassa AVO-2.
...olis pitänyt arpoa joku muu :) Tuomarina Lea Foudilainen ja maastot jotain ihan muuta kuin olin tottunut. EI yhtään mäkeä :) 

Siirin kohtaloksi johtui tukkirekkojen tekemä tie, jossa tuoreita sorkkia (jopa itse tajusin ne). Siitä me ei päästy yli eikä ympäri!! AVO 3 ja 22p. 

"innokas lähtö. ripeä jalkainen siiri tekee työtään halukkaasti ja reipasvauhtisesti. heti kohta alkupuolella kavion jäljet pyörittävät koiraa jäljen molemmin puolin ja matka ei etene. tästä palautus. siht pian uuden alun jälkeen siiri suuntaa kulkunsa takaisinpäin, tämäkin vaatii palautuksen. suorilla osuuksilla siiri esittelee maastoa ohjaajalleen hyvinkin laajasti. soiden syvät ojat tulevat tutuiksi. ensimmäinen kulma oikaistaan todella reippaasti (tuomari huusi kesken, että pysähdy olet hukassa. mä huudan takas, enkä ole: tääl on merkit. tuomari huutaa, että odota. tsekataan. siiri on ihmeissään. opas hukassa :) ...jäljellä oltiin, mutta kulma ohitettu) Toinen kulma hyvin, makaus merkaten. Kaato löytyy ja sorkka tutkitaan tarkoin. Kunhan nämä laajat, turhat pyöritykset jäävät pois, niin hyvä tulee" 

Moneen asiaan olin ihan törkeä tyytyväinen!! 
Maasto 70% suota, jossa Siiri ui ja mä olin vyötäröön asti. Hirveän raskas. Oli välillä tunne, että loppuuko tää koskaan!! Noh, aika 30min, joten lujaa mentiin. En usko, että moni olisi nopeammin selvinnyt todella raskaasta maastosta huolimatta!! Siiri <3 

Meil on pari koetta hakusessa, jos pääsis viimeisestä 1-tulosta hakemaan. 
Voiton vei Pynnällä ja samalla sai Hetan maljan Musti!! Sallin sisko. Miksille kans 1-tulos ja molemmat starttaavat VOI-luokassa. Ahto oli käynyt Raahen kokeissa toissapäivänä hakemassa höyryämällä 2-tuloksen. Tiinalle ja Juhalle kiitokset mukavasta viikonlopusta!! 

 

Eilen kävin starttailemassa Ojangossa Siirin kanssa SM-tuomari Laamasen radoilla. Vahinko HYL (lähti huonossa, lentävässä valssissa valumaan enkä korjnnut kieltoa) ja hypäriltä 10. kahdella rimalla. 

 

Hellulle koitui rimat kohtaloksi. Agiradalla hävisi 10-tuloksella sekunnin Goalle ja hypärillä sai yhden riman alas. On ne kovia nää meidän mummot!! ...ja ihania!! 

Eilen laitoin SM-joukkue ilmoja. 
4-vuoden tauon jälkeen Cockereille saatiin myös oma minijoukkue. 

Meidän perheen koirista melkein kaikki ja vähän päällekin on mukana!! 
Medeissä Siiri starttaa, Salli menee ankkurina ja Hellu varakoirana. 
Makseissa Troy starttaa, Hätä menee ankkurina ja Oni varakoirana. 

Minit:
Dotti & Brita, Lilli & Anneli, Demi & Anniina ja Hulda & Hanna
Medit: 
Siiri & Sanna, Touko & Aija, Sofi & Anja ja Salli & Sanna (Hellu+Heikki)
Maksit: 
Troy& Heikki, One & Ville, Cera & Maria ja Hätä & Heikki (Oni+Sanna) 

 
kuva. J. Kiviharju 

....

Tokoa!! 

Viime maanantaina HAUlla kouluttamassa Sirke Viitanen. 
Katsottiin ekaks noutoa. Salli lähtee satalasissa noutoon. Samalla se liikuttaa kapulaa 0,5m eteenpäin etujaloilla. Nyt laitettiin pullo kapulan taakse. Kun pullo pysyi pystyssä, oli hienoa. Jos ei, niin "oho" Parani selkeästi loppua kohden! Jatkossa pullo maahan kapulan taakse, jottei koira näe pulloa noutoon lähtiessä. 

Seuruussa halusin apuja palkkaamiseen. 
Jatkossa käytössä vain narupallo, jotta saan pidettyä narusta kiinni palkatessa. Salli kun normaalisti pallosta ottaa kiinni etutassuilla, jolloin seuruu hajoaa. 

Sitten käytiin läpi perus palkkaamattomuutta. Törkeen hyvät vinkit, jotta saa suorituksen jatkumoon jatkuvan tsempityksen!! 

Vinkit pääsi testiin viime tiistaina, seuraavana päivänä Hyvinkään kokeessa. 
Tuomarina Pörsti. Ei siitä enempää. 
Vähän harmittaa nyt noi kaksi nollaa, koska muuten olis ollut tosi hyvä ykkönen. Ens viikolla meillä uus koe. 
Vettä satoi kuin Esterin per****stä. Laitetaan nollat sen piikkiin!! 

Tuloksista ei enempää. En tykännyt pisteistä, koska eivät olleet oikeutettuja, mutta haetaan ne ongelmakohdat, jotka onnistu. 

Paikkamakuu piilo 70m päässä. Koira pysyi hyvin makuun. 
Nouto. Haki kapulan liikuttamatta sitä!! Pullo auttoi jo!! Ansaittu 10. (kuulin, kun yleisö sanoi WAU) 
Luoksetulo. Täydellinen. Se oli ansaittu 10. 
Hyppy. Sekin oli ansaittu 10. 

Muut pisteet ei ollu ansaittuja. 
Vähän omaa hätiköintiä liikkeissä. Siihen nyt rauhoittuminen. Jännitystä ei ollut ilmassa. Koira teki kaikki liikkeet samalla draivilla. Kylmä sillä oli ihan hitosti!! Tärisi osan liikkeistä litimärkänä, kuin uitettu koira. 

....

Huomenna olisi Hätän erkkari. 
Heikki totes eilen, et "onneks toi kapinen rakki ei ole menossa näyttelyyn" :D 
Oni menee sunnuntaina. Toivottavasti olis hyvä päivä, se on tosi kauniina nyt!! 

Maanantaina olis Hau Open ja 3-lk. Salli ja Siiri saa mennä molemmat ja keskiviikkona olis Sallilla tokokoe Riihimäellä tuomarina siellä oli joku muu, kuin Pörsti.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…