Treenipäivitys & terapia-aksaa

Loma takana!
Ihanuus reissu Itävallan Söll'n kohteessa! Uusi tuttavuus tämä Söll. Suosittelen rauhaa rakastaville, ei ollut menomesta :) Toki tätä menoa rajoitti hieman 3-vuotias pikkupoika.

Söll oli aurinkoinen kylä, Saksan kupeeessa. Rinnekorkeus (1900m) vaikutti lumettomuuteen ja vahvasti porottava aurinko meinasivat tehdä laskuille töppöset. Onneksi kaksi ekaa päivää saatiin luntaa metritolkulla ja sen jälkeen aurinkoa riitti! Ensivuonna uudellen; kylläkin tämä lentopelkoinen taitaa mennä autolla.

Ihana oli palata kotiin! Koiria oli ääretön ikävä! Vieressäni oli yöllä kamalan ahdasta ja Oni (jostain kumman syystä) heräili yöllä useasti ja joka kerta nuolaisi nenänpäätä. Myös Otto sai koirilta äärettömän paljon huomiota <3

Paluu arkeen oli hyvin perinteinen. Agilitykisat Kirkkonummella.
Ohjaksissa lainakoira Sätkä (Emenems Penni). Inka tarjosi Sätkä testailua edellisviikon huippistreeneissä, jossa tosiaan pari-kolme estettä mentiin. Loistokoira!!
Tässäpä ratoja, joissa tuomarina Nybergin Johanna. Makseille ikäviä estepaikkoja. Ne eivät kohtaloksi koituneet, vaan rengashakuisiin ja uusien asioiden opettelu. Tuloksena siis kolme (hyvää) HYL-rataa. Inka lupasi onneksi lisää kisoja, joten tämä testailu ei (onneksi) tähän jäänyt.

 


Heikki kirmaili Kirkkonummella iltapäivästä saaden (vihdoin ja viimein) yhden nappisuorituksen Troyn kanssa! Voitto ja SERTI. Se oli siinä! Hyvä pojat!! SM + MM-karsinta nollien metsästys alkaa!
Tämä enteili mulle hyvää...sain omasta takaa yhden ihastuttavan maksiterapia koiran...Hätän :) 
Ensiviikolla Kotkassa minä toimin kartturina Hätälle. Ihanaa <3 

Agilitytreenit oli toissaviikolla karseet Akatemialla. 
Olin Sallin kanssa ihan paska!! Mikään toiminut. Ei avokulma käsimerkillä, ei sokkarit, ei niistot. Vajosin ihan maanrakoon! Eilen sitten huippiksessa ihan erimeininki. 99% oli onnistunutta. Itsenäisesti treenattu avokulmakin loisto! 

Onille tein sunnuntaina kotona piha-aksaa ja se lähti ontuu siitä etujalkaa. En tiedä, että ontuiko se agilitystä vai astuiko se johonkin. Tänään se oli jo paljon parempi! Maanantaina käytiin vesijuoksussa, hitaasti tehtiin taas 3x4min toistoa. Hyvin se alkaa mattoon tottumaan (kolmas kerta), mutta jalan käyttö on vielä vähän heikkoa. Kipupisteitä Tytti ei löytänyt Onin ontuiluuun. 

Tänään teen Siirille aksaa. Ilmoitin sen ens viikolle Kotkaan, kuten myös Sallin. 

Tokokisapaikan sain, jopa kahden! Tulevan sunnuntain jouduin peruuttamaan juoksujen takia, tai tärpit sillä ollut, joten en halua mennä häiritsee ketään enää. Mutta 17.4. Mikkeliin mennään AVO-luokkaan. 
Tiistaina tein Sallille liikkeet:

paikkamakuuta en tehnyt
nouto: oikein hyvä nouto, luovutuksessa peruuttaa vähän (en tajua miksi...) perusasennossa istumisen yhteydessä
luoksetulon pysäytys: eka kerta hyvä, tokalla kerralla ennakoi. Tein siis nopeita läpijuoksuja ja välillä otin myös maahanmenon mukaan. pysäytyksissä itsessään ei ongelmaa
jäävät: ei ongelmaa. VOI-istuminen saisi olla napakampi. Istuminen (missään tilanteessa) ei ole Sallin mieluisin paikka
kaukot: ei ongelmaa. Ylläolevaaan olevaan liittyen, vaidoin "istu" käskyn kokonaan "ylös" käskyyn, niin istuminen liikkeenä parempi. 
seuruu: edisti omaan makuun liikaa, joten tein vain pikkupätkiä paremmaksi ja käännöksiä. lisäksi EVL: sivulle/taaksepäin peruuttamiset 

Ilmoittauduin lisäksi taas kesäksi HAUn tokoryhmään, niin saa taas ryhmätreeniä. 

Metsästys uutisia lisäksi: Salli ja mut valittiin vuosien 2014-2016 Cockeritiimiin yhdessä 9 muun kanssa. Taso on tiimissä hyvin erilainen. Vain Maria & Eila (FM Norene) ovat meidän lisäksi jo kilpailleet, muut aloittelevia ja nuorempia koiria. Varmaan ensimmäinen vuosi ei ns. tuo hirväesti riistatilanteita koirille. 
Superuutisen sain lisäksi eilen...tai noh...en tiedä, kuinka "super", nimittäin 1.5. voimaan astuvien sääntömuutosten yhteydessä, me tullaan ensi vuonna kilpailemaan suoraan VOI-luokassa. Uusien sääntöjen mukaan vain., yksi AVO1 tulos riittää. Eli Joroisilla viimeistään ollaan VOI-luokassa mm.äidin kanssa ja sisarusten kanssa :) 

Metsästykseen liittyy myös kesänleiri suunnitelmat, eli ollaan menossa Kiiminkiin Tuomon vetämälle leirille ja saatiin paikka myös Metsästysspanieli leirille heinäkuussa! Saadaan siis täydellistä oppia syksyä kohden! 

Lauantaihana lapsi täyttää 2v. 
Huikeaa!

Kommentit