SPME-V ja Agilityä

Niin sitten kävi viime viikon torstai-illasta; Salli sai kisapaikan Urjalan SPME-V (spanieleiden metsästys vesilintukoe) kokeeseen. 
Cappelle koiran annoin perjantaina ja kerroin  mitä käskyjä se osaa. Esivalmistelut kohdallaan :) 
Tärkeintähän tässä kokeessa oli vesityöpisteiden saavuttaminen. 

kuva Cappelta Urjalasta

Koe alkoi Sallin & Cappen kohdalla 9.20. Kun klo löi 11.00 aloitin toisen kerran jo imouroimaan :D Ikeassakin olin ehtinyt jo käymään. Jalat tärisi koko aamupäivän ajan. 
11.30 aikaan tuli soitto. Vesipisteet (pitäisi) olla saavutettuna. Koiralle ja ohjaajalla raskaat maastot, mutta Salli oli jaksanut aika hyvin!! Muurahainen, kuten Cappe kutsui!!

Maalinnulle odottelivat vuoroaa. 
15.00 aikaan sain uuden soiton. Salli oli noutanut fasaanin liiaksi autettuna, mutta oli tehnyt ylösajon, pysähtynyt ja noutanut!! 
Tuloksen saaminen kuitenkin epävarma. 
18.00 aikaan sain uuden soiton: Salli oli saanut AVO-0 tuloksen. 
Ymmärrettävät syyt: hakukuvio liian suppeaa ja noudossa liikaa autettu. Ojaan oli tullut stoppi jonka yli Cappe oli ohjannut luvan kanssa. 
Kaikki palikat kuitenkin kohdallaan ja tiedämme (tiesimme jo ennen koetta) mitkä on koiran "epävahvuudet" ja kaikkein tärkein Vesityöpisteet - saavutettu!! 

Cappelle hurjat kiitokset koiran ohjaamisesta!! Teitte äärettömän hienoa työtä keskenään!!

....

Yhdessä asiassa täytyy kuitenkin kehua koiraa (ja ehkä myös itseäni): aloitettiin tämän lajin treenaaminen kesäkuussaa! Siis viime kesänä. Oltiin silloin, Tiinan & Juhan pyytämänä, Oulussa metsästysleirillä. Mä en sitä ennen koskaan ollut tehnyt hakukuviota tai dummy-noutoja enkä todellakaan ollut nähnyt yhtään metsästyskoiraa :D 

Heinäkuussa Salli suoritti SPA1 tuloksen jossa me molemmat kuultiin elämämme ekan kerran haulikon äänen. Kanitarhalla Salli on ollut muutamia kertoja. 
Lähtökohdat meillä siis ei edes ole olleet hirveän vahvat, mutta koen hirveää ylpeyttä Sallista!! 
Mun pieni muurahainen on huikea muurahainen!!  
Ja derby ilmoittautuminen on lähtenyt, siellä me isketään!! 

....

 Sunnuntaina käytiin "hengaamassa" IHAH:n kentällä koko päivä. 
HKI:n seudun Piirinmestaruudet ratkottiin siellä. Mehän ei tähän piiriin kuuluta, mutta cockerit kuuluu. 
Aamusta kisattiin kaks rataa kaikille. Siirille 10 ja 5, molemmat yliajoilla, kun keppejä taas suoritti itsenäisesti loppuun asti. Joukkueradalta ainoa tulos 0 ja -7,21

Onille 2 x HYL. Sama olotila jatkui. Joukkueesta 25. Ekan putken jälkeen lähti rytmitys ja sitten tehokkaasti kaikki loput rimat alas. Kuinka karseaa!!

Hätä ja Heikki tekivät kaks 5-tulosta ja joukkueelta 5


Heikki kisas lisäksi Troyn (Cabaroo Fire At Midnite) kanssa joukkueessa jossa HYL. 
Ville ja One nosti meidän hienolla 0-tuloksella ylöspäin :) 

Iris K

Ens viikonloppuna kisataan cockereiden rotumestaruudet Tampereella. 
Mukaan maksi2-luokkaan otan myös Troyn. Oni jää treenitauolle oman pään takia. Palataan kisaradoille, kun oma kuuppa kestää!!

Kommentit