Siirry pääsisältöön

Agilitykoira tokokoira metsästyskoira mejäkoira näyttelykoira......

Huh hellettä!
Syksyä odotellessa....aika hiljaista on!
Mittari pukkaa edelleen 24 asteen paremmalla puolella, tulis jo syksy!

..

Siiri kirmasi menneellä viikonloppuna 7-rataa.
Onin jäädessä muutaman viikon saikulle, Sirpa otti Oninkin radat sunnuntaille.
Tuloksena lauantailta HYL - 10 - 0-tulos hypäriltä ja sunnuntailta 0-tulos (agility, 3.sija) - HYL - HYL ja HYL. laadukasta. hahhahah! Mummo kyllä tykitti niinkin lujaa, että juoksi kesken radan palkalle. Noh, antakaamme anteeksi omat huolimattomuus.
Ei voi sanoa, että 10-vuotias näyttää näissä kuvissa kovin tahmealta!

Kuva Tiina B. 

Kuva Tiina B. 

Hätä kisasi kanssa....Heikki tyytyi käymään palkintopallilla, vain "tuomarin suosikki" palkinnoilla. Oli siellä kuulemma ollut myös hyviäkin kohtia.
Ens viikonlopuks ajellaankin viiden koiran kanssa Oulun Virpiniemeen kirmailemaan belgimestaruuksista. 16rataa kisataan!! 

Eilen pääsin tuomaroimaan HurttaHelpin mätsäriin. Koiraryntäys jäi melko pieneksi, mutta oli ihanaa antaa neuvoja pentujen omistajille. Yllätyin pentujen tasosta ja siitä, kuinka olivat hyvässä fyysisessä kunnossa!!


Kiitos HurttaHelpille kutsusta päästä tuomaroimaan!! 

...

Mitäs muuta:
FB:ssä eräässä ketjussa on puhuttu määritelmästä. Alkuperäinen kysymys oli: pystyykö kasvattaja takaamaan, että tuleeko koirasta kyseiseen lajiin sopiva? Esim. jos haluat näyttelykoiraa, ostat pennun multi champion jalostuneista vanhemmista, niin saatko näyttelykoiran, joka perii vanhempiensa & sukulaistensa geenit?


Itse ostin Sallin harrastus(agility)koiraksi. Sallin suvussa ei ole agilitykoiria sentinvertaan, kuitenkin tähänasti koira osoittanut luontaisen kyvyn olla agiltiykoira.

Kaupan päälle sain tokokoiran!
Tokossa mennään liikkeiden "yhdistelemisessä" esim. jäävistä tulossa EVL Z-liikettä ja noudoista tulossa hypyn kautta meneviä ja ohjattuja. Salli rakastaa tokoa!

Sitten sain metsästyskoiran.
koekausi ollaan korkattu yhdessä vesityökokeessa ja toinen yritys elokuun lopulla. Derby on tähtäimessä. Eilen alkanut jahtikausi kutitellut varpaita erityisesti, kun Sallin veli Aatu lähti metsälle ja palasi kasan kyyhkyjen kanssa.

Mejäkoiran sain myös...toki mejäily jäänyt sisaruksille.
Musti, Miksi ja Ahto tehneet jo AVO1-tulokset.

Ja paras...eilen Raahen näyttelyssä kaksi sisarusta sai H:n, toinen jopa olisi lisäturkissa saanut EH:n!!

Erityisesti sain aivan "päinvastaisen" koiran mitä perheessäni on totuttu näkemään:
koiralla on maailman paras luonne, sen hermorakenne hipoo täydellisyyttä, sen rakenne lähti Kennelliitton priimana ja toivottavasti muutaman viikon sisään myös palaa sellaisena.
Koiran kyky oppia ja kehittyä työskentelyssä on kaunista katseltavaa.

Ei ole merkitystä mikä on koiran määritelmä. Itse teen koirani määritelmää eikä tälläkoiralla taida muuta määritelmään olla olemassa, kuin monipuolinen työkoira :)

Kuva Inka T.

Käytiin Cappen luona treenaamassa vesityötä viime viikolla.
Treenit sujuivat hienosti, mutta erityisen onnellinen olin koiran tapaan olla treenipaikalle. Istui Eno Etukenon (eli Sallin eno "Ringo") (Sallilla viime hetken tärpit) kanssa vapaina katselemassa muiden työskentelyä. Istuivat hiirenhiljaa ja noutivat vuorotellen veteen jääneitä dummyja ja lintuja. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…