Agilitykoira tokokoira metsästyskoira mejäkoira näyttelykoira......

Huh hellettä!
Syksyä odotellessa....aika hiljaista on!
Mittari pukkaa edelleen 24 asteen paremmalla puolella, tulis jo syksy!

..

Siiri kirmasi menneellä viikonloppuna 7-rataa.
Onin jäädessä muutaman viikon saikulle, Sirpa otti Oninkin radat sunnuntaille.
Tuloksena lauantailta HYL - 10 - 0-tulos hypäriltä ja sunnuntailta 0-tulos (agility, 3.sija) - HYL - HYL ja HYL. laadukasta. hahhahah! Mummo kyllä tykitti niinkin lujaa, että juoksi kesken radan palkalle. Noh, antakaamme anteeksi omat huolimattomuus.
Ei voi sanoa, että 10-vuotias näyttää näissä kuvissa kovin tahmealta!

Kuva Tiina B. 

Kuva Tiina B. 

Hätä kisasi kanssa....Heikki tyytyi käymään palkintopallilla, vain "tuomarin suosikki" palkinnoilla. Oli siellä kuulemma ollut myös hyviäkin kohtia.
Ens viikonlopuks ajellaankin viiden koiran kanssa Oulun Virpiniemeen kirmailemaan belgimestaruuksista. 16rataa kisataan!! 

Eilen pääsin tuomaroimaan HurttaHelpin mätsäriin. Koiraryntäys jäi melko pieneksi, mutta oli ihanaa antaa neuvoja pentujen omistajille. Yllätyin pentujen tasosta ja siitä, kuinka olivat hyvässä fyysisessä kunnossa!!


Kiitos HurttaHelpille kutsusta päästä tuomaroimaan!! 

...

Mitäs muuta:
FB:ssä eräässä ketjussa on puhuttu määritelmästä. Alkuperäinen kysymys oli: pystyykö kasvattaja takaamaan, että tuleeko koirasta kyseiseen lajiin sopiva? Esim. jos haluat näyttelykoiraa, ostat pennun multi champion jalostuneista vanhemmista, niin saatko näyttelykoiran, joka perii vanhempiensa & sukulaistensa geenit?


Itse ostin Sallin harrastus(agility)koiraksi. Sallin suvussa ei ole agilitykoiria sentinvertaan, kuitenkin tähänasti koira osoittanut luontaisen kyvyn olla agiltiykoira.

Kaupan päälle sain tokokoiran!
Tokossa mennään liikkeiden "yhdistelemisessä" esim. jäävistä tulossa EVL Z-liikettä ja noudoista tulossa hypyn kautta meneviä ja ohjattuja. Salli rakastaa tokoa!

Sitten sain metsästyskoiran.
koekausi ollaan korkattu yhdessä vesityökokeessa ja toinen yritys elokuun lopulla. Derby on tähtäimessä. Eilen alkanut jahtikausi kutitellut varpaita erityisesti, kun Sallin veli Aatu lähti metsälle ja palasi kasan kyyhkyjen kanssa.

Mejäkoiran sain myös...toki mejäily jäänyt sisaruksille.
Musti, Miksi ja Ahto tehneet jo AVO1-tulokset.

Ja paras...eilen Raahen näyttelyssä kaksi sisarusta sai H:n, toinen jopa olisi lisäturkissa saanut EH:n!!

Erityisesti sain aivan "päinvastaisen" koiran mitä perheessäni on totuttu näkemään:
koiralla on maailman paras luonne, sen hermorakenne hipoo täydellisyyttä, sen rakenne lähti Kennelliitton priimana ja toivottavasti muutaman viikon sisään myös palaa sellaisena.
Koiran kyky oppia ja kehittyä työskentelyssä on kaunista katseltavaa.

Ei ole merkitystä mikä on koiran määritelmä. Itse teen koirani määritelmää eikä tälläkoiralla taida muuta määritelmään olla olemassa, kuin monipuolinen työkoira :)

Kuva Inka T.

Käytiin Cappen luona treenaamassa vesityötä viime viikolla.
Treenit sujuivat hienosti, mutta erityisen onnellinen olin koiran tapaan olla treenipaikalle. Istui Eno Etukenon (eli Sallin eno "Ringo") (Sallilla viime hetken tärpit) kanssa vapaina katselemassa muiden työskentelyä. Istuivat hiirenhiljaa ja noutivat vuorotellen veteen jääneitä dummyja ja lintuja. 

Kommentit