Siirry pääsisältöön

Metsästysviikko!!


Terveiset Sipoosta!!
Aika menee hurjaa vauhtia.
Tulevana viikonloppuna on Agilityn SM-kisat ja sen jälkeen jo juhannus!
Sipoossa elämää rullaa loistavasti! Tuntuu vain, että tästä kesästä tullut tälläinen treenipainotteinen ja syksyllä kisataan sitten enemmän. Hauskinta on tuleva SM, mitään en ole muistanut tehdä :)
Heikki starttaa lauantaina meidän kaikkien mahdollisten kisakoirien kanssa joukkueissa ja sunnuntaina Hellu pysyy medien nollakoirana ja Siiri juoksee lähtönumerolla 9.
Cockereiden medi-joukkue:
Ninja (Frosty Mornin's Melissa) & Tiina Tuominen (jat)
Siiri & Heikki
Zorro (Neppari's Coconut Milk) & Anja Lintunen (Tuukk)
Hellu & Heikki
Cockereiden maksi-joukkue:
Oni & Heikki
Cera (Iron Paws Caramel Dianan) & Maria Miettinen (tsau, malinois)
Hätä & Heikki
One (Kvarkin Dom Perignion) & Ville Liukka (hau, borcol)
SM-päivitys sitten kisojen jälkeen.
--------
Viime viikonloppu vietettiin Heikin kanssa Kiimingissä Pohjois-Suomen Spanielikerhon metsästysleirillä, jossa pääkouluttajana toimi Tuomo Kotasaari (Kennel Snow Wood)
Ihan huikea viikonloppu!!
koko jengi. kuva Mikko Alakojola

Perjantaina saavuttiin paikalle. Mukana koirista Salli & Hätä.
Lauantai aamusta aloitettiin heti 9.00 treenaus. Täytyy tässä tunnustaa, että olen kuvitellut metsästystreenaamisen olevan täysin erilaista....vaikempaa. Tämä ajatus kuitenkin murtui täysin!

Otettiin alkuun "tokoa". Lainausmerkeissä: kunhan koira on 100% kontaktissa se riittää. Sallille tämä ei ole mikään suuri ongelma. Tehtiin ryhmänä seuruuta ja luoksetuloja.
Loppuun tehtiin starttipistoolilla laukaisuja. Salli ei ollut ennen pauketta kuullut. Eikä reagoinut mitenkään. Loppupaikka oli 0,5m ampujasta.


 molemmat kuvat Mikko A.

Tämän jälkeen siirryttiin metsään hakutyöskentelyyn. Juha & Muu näytti ensiksi, et mitä tehdään. Siinä vaiheessa homma tuntui vielä avaruustieteeltä...
Salli oli kuitenkin huikea!! (tästä koiran kehumisesta ei sitten tule loppua) Salli ei koskaan aiemmin ollut tehnyt hakua ja sehän pelitti ihan sikahienosti!!

Pitkään ei treenattu, mutta pillipysäytyksen tein (ja sehän toimi). Kokeiltiin myös dummyn heittämistä....siihen emme olleet valmiita. Koira teki peräänajon dummylle.

Kuva Mikko A.
Seurattiin koko jengin työskentely. Oli mukava nähdä erilaisia koiria, mutta erityisesti erilaisia ohjaajia!!
Jatkettiin tauon jälkeen dummy-noudoilla. Tehtiin markkeerauksilla (näkö&piilo) (huomaatko mun äärettömän hienon sanasto!!), jossa Sallille toimi näkö, muttei piilo. Huomasi myös eron, kun koira treenannut pienikokoisilla dummyillä, niin isojen nouto ei olekaan ihan helppoa.
Tehtiin jopa dummy-heittimellä...jolla hieno nimikin (!!??).
Salli hukkasi ekan dummy, mutta seuraavat haki ihan loistavasti!
Suurin ihmetys omalle osalleni tuli kuitenkin heittimen kovasta äänestä, jonka aikana Salli tapitti vain katseella mua eikä aikonutkaan liikahtaa!!
Mikko Ala-Kojola
Mikko Ala-Kojola
Illasta mulla on äärettömän onnellinen ja väsynyt koira!!
Sunnuntaina aloitettin aamu kaniaitauksesta (en vieläkään tiedä jäniksen, kanin tai rusakon eroa).
Seurattiin ekaks Muuta. Sen jälkeen vapaaehtoiset sai kokeilla. Siinävaiheessa tajusin, että olen seissyt koko ajan kaniaitauksessa!! Tämä siis tapahtui Tuomon piha-alueella olevalla saarella. Ko saarella oli häkkialue, johon kuvittelin meidän menevän...tajusin jossain vaiheessa, että siellähän oli perunat kasvamassa!!
Kierrettiin sitten saarta Tuomon & koiran perässä. Yksi lähteävä peräänajo saatiin koiralle myös, josta tiukka palautus. Hienoa työskentelyä muuten!!
Tuomo ilmoitti, että koirat jotka ovat vuoden treenanneet voivat kokeilla...halukkaita oli Tiina ja minä. Varmistin vielä Tuomoltakin, joka kehui meidän tokoa.
Siellä me sitten hakutyöskentelyä tehtiin. Vaikka puput pysyi visusti koloissaan, niin saatiin loistavaa häiriötä Sallille ja mä sain loistavia vinkkejä kouluttamiseen. Äärettömän hieno kokemus!!
Kokeiltiin Tuomon luona myös riistanoutoa. Tehtiin ensiksi dummylla ja sitten riistalla.
Sallihan oli ihan ihmeissää, kun yht'äkkiä dummy vaihtuikin lintuun. Leikin avulla koirahan sitten nouti kauniilla otteella lintua, eikä enää dummyyn koskenut :)

kuva Mikko A.
Tauon jälkeen oli viimeisenä vuorossa vielä vesityötä.
(näkö)markkeerauksella pilkottiin työskentely kolmeen osaan. 1. osa - heitto veteen, 2.osa heittö rantaan, 3.osa heitto toiselle puolelle jokea.
Ai, että; jos ohjaaja osasi olla hiljaa, niin koiran työskentely olisi ollut hienoa!! Tiina jopa huusi: "Sanna hiljaa!!! ja joku muu kommentoi " nyt olisi Heikille ollut käyttöä". Toimihan se sitten äärettömän hienosti ohjaajan hiljentyessä.
Kotimatkalle pääsin äärettömän onnellisena omistajana ja onnellisen koiran kanssa.
Heikki innostui metsästyksestä (ja Sallin työskentelystä) niin paljon, että hehkutteli eilisissä akstreeneissäkin vielä koiraa.
On se huikea.
Näin netin välityksellä:
Kaunis kiitos leirin järjestäjille ja Kotasaaren Tuomolle, jolta sai äärettömän mahtavaa koulutusta.
Tiinaa & Juhaa jaksaa kiitellä huikeasta pikkukoilasta, joka jaksaa yllättää osaamisellaan ja taidoillaan!!

.... 

Mitäs Hätä. Hätä ajoi isin kanssa lauantainan Tornioon. Ihmetteli jokapuolelta tulevia mustia sokkereita. Käyttyi hienosti.

Kuva Mikko A.

Sallin treenisuunnitelmat:
Markkeerausta (erityisesti kahdella dummylla). Heikki saa alkaa huutelemaan "kvaak kvaak"
Hakutyöskentelyä. Oman ohjauksen vahvistamista.
Noutoa. Erilaisilla dummyilla noutoa.
Vesityöskentelyä. Oma rauhallisuus käyttöön. Siitä se lähtee.

Kommentit

 1. Paljon mitään en korkeenpaikan leiristä ymmärtäny, mut varmaan hienoa ja erilaista!
  Upeita kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeanpaikanleiri :D Repesin ihan!!
   En mäkään ymmärtäny mitään, kun menin. Nyt tajusin. Metsästystä voi vahvasti verrata paimentamiseen.

   Hakukaari on cockerilla "haulikon kantaman sisällä työskentelyä" (vastaavasti, kun bc liikuttaa lampaita). Peräänajo on kirjaimellisesti "peräänajo". Vähän sama, jos bc juoksee keskelle lammaslaumaa ja hajoittaa koko lauman, eikä ohjaaja saa koiraan kontaktia. Spanielin on tarkoitus vain pysähtyä, kun riita nousee, jolloin päästään ampumaan :) Ja, että pääsee kilpailemaan AVO tai VOI-luokkaan koiran on suorittettava vesityö koe, jossa koira hakee (näkö)markkeeratun (eli koira näkee dummyn/linnun laskeutusmispaikan) duymmyn - yleensä joen toiseltapuolelta. Piilomarkkeerausta voi verrata nopeasti tapahtuvaan kahteen riistan ampumiseen. Koira näkee molempien esim lintujen ampumisen, mutta hakee ensiksi toisen ja sen jälkeen koiran muistettava, että mihin se toinenkin tippui :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…