Siirry pääsisältöön

Kokeita, ei kisoja


Jotain mulle on käynyt. En edes muista milloin viimeksi olen katsonut sagi:n kalenteria. Sen sijaan Kennelliiton tapahtumakalenteri on hyvinkin tuttu!! Sähköpostirumba on tuottanut myös hieman tulosta: keskiviikkona Sallilla taipparit Laitilassa, ensiviikolla Siirillä Tammelassa mejä-koe ja heinäkuun lopulla Sallilla Tampereella vesityökoe. Aika hurjaa!! 

....

Olenko mä tehnyt jotain näiden eteen? 
Olen! Anjalta kävin hakee riistapukin, joka seurassa sitten kävin Keravan joella. Kaikki meni hyvin, siis pukin nouto, mutta sitten testarin isolla (n.2kg) dummylla. Ai karseeta! Dummy päätyi takaisin rantaan, mutta dummy painoi Sallin mutaan jumiin. Jouduin ekaks pelastaa Sallin ja sitten jumituin itse mutaliejuun!!
Päivitin tästä meidän nolosta dummy-noudosta FB:n ja sen jälkeen Tiina linkitti tekstiä kahluuhousujen ostosta!! Hhehehehe!! Koomista.
Tiinan teksti tosin liittyi vesityökokeeseen. Loistavaa tekstiä, josta moni kohta ei olisi etukäteen tullut mieleen. Yks kohta oli:  Kahlattaessa kainaloita myöten pehmeäpohjaisessa kaislikossa, on lihaskramppien vaara erittäin suuri, jos lähtee äkkiseltään tällaiseen maastoon. Tilanteessa, jossa jalka äkkiä painuukin syvälle toisen jäädessä koukkuun, voivat koukkuun jääneen jalan lihakset krampata voimakkaasti. 

eli siis kahluuhousuja ostamaan. 
Toki, en ollut koskaan ajatellut tarkemmin kaislikon haastavuutta pikkukoiralle. Kuinka riista suussa joutuu koira rämpimään kaislikossa. Vaatii taitoa & osaamista. Kaislikkoon tie vie!!

Samaisille mutaan vajoamisreissulla tein hakukuviota "uudella tekniikalla" - lisäsin tennispallon. Oikeaa, vasenta. Koiran työskennellessä vastakkaisessa suunnassa, viskasin vaivihkaa pallon toiselle puolelle. Salli oli ihan fileissä, kun teki hakua ja tajusi pallon olevan hollilla. Koiran nenän käyttö on jotenkin sympaattista. Karmee nuuskutus alkaa, kun alkaa haju tulee nenään ja häntä vipattaa ääretöntä vauhtia! Ihana <3 


Juhannus vietettiin Tammelassa. Kuvan kuvaa ei tullut otettua, kun koko kamera jäi kotiin!! Voi masentavuus!! Nukuttiin tehokkaasti koko porukka!! Koirat päästin pihalle klo 7.00 ja tulivat sisään 12.00 aikaan, jonka jälkeen vedettiin 3h päikkärit koko jengi. 15.00 menivät taas ulos ja tulivat sisäään vasta iltasaunan jälkeen. Olin ihan fileis koirista, jotka pysyivät aitaamattomalla pihalla (naapurin uros colliesta ja mökkinaapureista huolimatta) koko ajan!! Tonttia reunustaa vain kuvassa näkyvät orapihlaja-aita sekä puinen risuaita. Ihania koiria!! 

Oikein hyvää viikkoa ja alkaavaa heinäkuuta!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…