Aluevaltauksia

Olenpa ollut taas huono blogin pitäjä :(
Koiraharrastamisessa olen kuitenkin onnistunut.
Suurimpana saavutuksena on ollut toukokuun alussa tehty mejä-kilpailukauden avaus Siirin kanssa.
Karseena kisajännittäjä onnistuttiin vallanmainiosti! Sirpa teki 2-tuloksen (34p) 15min jäljestämisellä Tammelassa ESSK:n kokeessa.


Maasto oli oikein kivaa sammalaluetta. Ensimmäiselle osuudelle tehtiin tehokas hukka, kun Siiri vauhdilla veti ekan kulman ihan yli. Tämä oli yllätys myös mulle, koska ei koskaan jäljestä tuollaisella vauhdilla, saatikka että menisi kulmien yli. Kulman takana hakkuualuetta, jolta kyllä löysi pois, mutta jatkoi jälkeä takaisin. Hukka.
Kakkos- ja kolmososuus menikin loistavasti! Jälki oli merkattu selkeesti, joten pystyin itsekin seurailemaan jälkeä.
Olin ihan hirveän tyytyväinen Siirin. Kaadolla tuomari ilmoitti, että olisi pitänyt jarrutella koiraa. En tietystikään tajunnut omatoimisesti asiaa tehdä jäljen aikana virheiden pelossa. Sujuvasti me Siirin kanssa kantolen yli mentiin ja oksien ali sukellettiin....tuomari ja jäljen tekijä 70v mies olikin sitten enemmän pulassa.

Koeselostus:
Siiri nuuhkaisee alkumakauksen ja sitten lähdetään reippaasti matkaan. Työ etenee maavainuisesti ja määrätietoisesti. Vauhtia on hieman liiankin kanssa. 1.osuus hienosti, kulmalla makaus ei kiinnosta ja matka jatkuu kulman yli laajalle lenkille. Sieltä palataan kulmalle, josta paluujäljelle. Hukka. 2.osuus parilla lenkillä, 2.kulma hyvin, makaus hyvin. Kulman jälkeen pieni tarkistuspyörähdys. Jälki loppuu hyvin. Kaadolle suoraan, jää nuuhkimaan sorkkaa. Oikein lupaava koira, joka sopivaan vauhtiin jarrutettuna tekee varmasti erinomaista suoritusta. 

Tulosten jaossa tuomari vielä erikseen kehui Siiriä!! Katin Unna valioitui samaisessa kokeessa, voittaen myös voittajaluokan. Äärettömän paljon onnea kasvattajalle!! Ja siskon tyttärelle hienosta jäljestyksestä!! T. Siiri
Nyt lisää kokeita ja paikka saatiinkin Tammelaan 2.7. Jes!!

... 

Helatorstaina kävin Ojangon kisoissa tekemässä pitkästä aikaa hyllyn ja 10-tuloksen. Ohjaukset hukassa, radat kyllä teknisesti vaikeita. Ajat ihan hyviä virheistä huolimatta.Toiset kisat käytiin Siirin kanssa menneellä viikolla Orimattilassa, PHAUlla. Ekalta radalta todellä tyhmä hyl, kun maa petti jalkojen alta ja koira nappasi keinun jälkeen....ohjaajan ollessa tehokkaasti myöhässä...väärän esteen. Toiselta radalta ok nolla, sijoituksella 6. Sofi & Lotta (vuorela) jyräsi tyylikkäästi voittoon. Mahtista, kun sokkerit menestyy!!

treeneistä

Toko ja metsästys...hys hys...
Ollut karsee ajanpuute iltaisin. P-haun tauolla otin Sallille perustokoa ja koira oli ihan, että "what??!!" Mikä laji?. Ööö....olen ollut huono. Ei siitä sen enempää.

Agilityä tullut kuitenkin treenattua.
Sallin kanssa käytiin Savikona Sepon treeneissä. Seppo antoi hyviä vinkkejä. Lisäksi sain Sepolta Onille & mulle vakituisen treenipaikan. Sallille olen hakenut ens kaudeksi "eskarihuippis" paikkaa HAUlta. Saa nähdä miten käy :)

Onin kanssa olen nyt skipannut SM-kisat kokonaan. Haluan meidän keskinäisen ohjauksen kuntoon, että voin hyvin mielin heinäkuussa aloittaa SM/MM-nollien kerryttämisen. Saa nähdä, että jääkö tämä kausi Siirille viimeiseksi - toivottavasti ei.

Salli on kehittynyt taas huimasti aksassa. 
En pysty vieläkään ymmärtämään, kuinka taitava koira se on - niin säälittävän pienellä määrällä mitä on treenannut. Tässäpä rata viime viikolta 

Kommentit

Lähetä kommentti