Terveiset Sipoosta

Terveisiä Sipoosta pitkästä aikaa! 
Kaadoin kolme viikkoa sitten takaperin läppärin näppäimistölle puol litraa sokerimehua ja sekös näppäimistä leppoisat teki! Olen nyt muutaman viikon yrittänyt näppäimiä saada "auki" ja nyt tämä meinaa alkaa luonnostua. Aika siis päivittää blogi!! 

Alkuun täytyy kuitenkin sanoa: Meidän perhe on nykyään: Sposored By MeraDog
Saksalainen laatumerkki harrastuskoirille. 
Ollaan syöty jo aiemmin MeraDogin Agilityä ja samalla jatketaan. Nautin lisäksi PetPostin ammattilaishenkilökunnasta ja palvelukyvystä. Jos joku eläinkauppa on palvelukykyinen, niin PetPost!! 

 

Olen aina ollut ruokakriittiinen. Perheessä ollessa aktiivisia harrastuskoiria, niin ruokinnan pitää olla kunnossa. Olen monia ruokamerkkejä kokeillut ja toimivimmat ovat olleet RC Energy, ProPlan Large Puppy ja MeraDog. RC:stä en tykkää sen kamalan valikoiman takia...periaatekysymys ja ProPlan...70e 12,5kg on vähän liikaa. MeraDogin säkit ovat kylläkin 12,5kg:a myös, mutta hyvän tarjouksen takia ei tavitse satoja euroja laittaa kuussa. 

Kuivamuonan lisäksi meillä koirat syövät päivittäin BARF:a; lohimixiä ja poron jauhelihaa. En tiedä mistä johtuu, mutta en voi yhtään rasvapitoista raakaa antaa, koska ovat vatsakuralla koko jengi sen jälkeen. Iltaisin kuivamuonan lisäksi saavat riisi-porkka-kuivajauheliha seosta. 
Lisäksi olen kaksi kertaa viikossa antanut poron tai hirven luut jyrsittäviksi. 

Tyytyväisiä koiria olen kyseisellä ruokavaliolla saanut. 
Tämän hetkiset painot: Oni 28kg, Wäinö 27kg, Hätä 19kg, Hellu 12kg, Siiri 9kg, Salli hieman vajaa 8kg. 
Salli koirista melko luikelo, joten kilo-puolitoista saisi tulla lisää. 

 

Harrastuspuolella tullut heräteltyä tokoa ja pk-tokoa oikein urakalla eloon. Huomaa, kuinka kevään tullessa ja valon kestäessä yli 18.00, niin ulkonakin viitsii tokoilla. Hallitokoilu on musta jotenkin ahdistavaa puuhaa, varsinkin kun yleensä hallitoko tapahtuu samassa paikassa, kuin agility. 
Olen Niinun (Linna) luona käynyt Onin kanssa muutamia kertoja tuuraamassa muiden poissaoloja. Ennen Onin olen Sallin kanssa tehnyt hallissa kaukoja ja stoppeja. Salli kestää todella hienosti muiden koirien häiriöt ja enkä varmaankaan (?) saa hallihuutajaa tokoon. 

Olen pihatokoja/tottiksia tehnyt Onin, Hätän ja Sallin kanssa. 
Hätälle aloin käyttää naksua ja se tuntuu toimivan aika hyvin. Salli on ihan mahdoton palkkaamisessa. Siitä on  tullut ihan mahdoton leluhullu, aivan sama mikä lelu, kunhan lelu. Tein samalla itsestäni dummy-murhaajan :) Olen palautuksia tehnyt Sallille vaihdoilla ja tämä toiminut loistavasti - tähän asti. Eli dummy lentää, koiraa hakee dummyn "hae" käskyllä. Koira tuo dummyn joko sivulle asti tai vapautan sen pallolle sanalla "jätä", jolloin koira kesken lentävän ja nopean dummy noudon tiputtaa dummyn ja hakee lentävän pallon. Samaa teen noutoihin belgeille - toimii loistavasti. Nyt kuitenkin Salli on sitämieltä, että se pallo on huomattavasti kivempi, joten ennakoi palloa. Höh. 

Sallille tehty merkkiä, kaukoja ja luoksetulon pysätyksiä. 
Onille perus pk-tottistä ja jätti kapulalla noutoa :) 
Hätälle perus tokoa ja jättikapulan noutoa.
Taitavia yksilöitä. 

Agilityrintama: 
Salli teki kokonaisen puomin ja kepit. En edes tajunnu sen osaavan keppejä. Tehnyt muutamia kertoja verkoilla ja tein sitten treenit, jossa lähetin koiran viimeisenä esteelle kepeille joihin olin laittanut kaksi verkkoa alkuun. Koira sitten pujoitteli koko kepit. Outo. 

Oni n kanssa on motto: "antakaa mun syrjäytyä rauhassa". Hahhahahah!! Tää lähti HAUn treeneistä, joissa Jouni yritti auttaa flipin teossa. "Kamalaa ajanhaaskausta"; missään kohtaa ei pääse juoksemaa. hahahahah!! Jouni sitten tokaisi vitsillä, juokse vikkelillä jaloilla ja pyörität päätä ja syrjäydyt rauhassa. hahaha! Niin osuvaa, että!! Syrjäytymisestä puheenollen: agilityrata Ahvenanmaalta pari vuotta sitten. Se yksi rima. 

 

Siiri n kanssa tupla syrjäytymistä....tai....oikeastaan paskaa ohjaamista. Katsokaa ja totekaa itse:  
voi, kuinka 9-vuotias koira voi olla tunnollinen huonolle ohjaajalleen. Syyn tähän(kin) keksin: olen laihtunut 1,5kg, joten en voi mun pitkille ja laihoille jaloille mitään! hahhahahah

Onneks on elämässä hienompiakin hetkiä. Siiri TSAUn kisois viime kesänä 

Entäs muut....Heikin koirista ei videoita ole. Hellu teki Kirkkiksel hyllyjä ja Hätä vain reenaillu. 
Wäinö maannu sohvalla :) 

Loppuun onnellisia koiria kuvissa: 

 


 

Ja viime syksyltä Tammela kuva pikku Sallista. 

Kommentit