vko3

Mennyt viikko, menevää viikonloppua lukuunottamatta, on ollut fysiikan viikko niin koirille, kuin ihmisillekin!!
Maanantaina hyppäsin kuntosali ohjelmaan kiinni ja laitoin ruokapäiväkirjaa kuosiin.

Nikkilan Monitoimihallilta kävin noukkimassa salikortin ja väänsin itselleni saliohjelman. Mulla piti olla tapaaminen personal trainerin kanssa, mutta...matkamessutarjous Tukholmaan kävi nämä rahat pöllimässä.
Sali jengi oli aika koomista...90% oli nuoria poikia, jotka kasvattelivat lihaksia. Mua kävi nämä suorastaan ärsyttämään - tekivät sellaisia 2min toistoja ja seuraavan vartin vain hengailivat. Jos salille mennään; tehdään hyvät toistot, venytellään ja häivytään. Tämmöinen lorvailu on ahdistavaa!!
Itse poljin alkuun ja loppuun n. 10km, tein vatsa-, jalka- ja käsilihas treenit sekä aloitin, että lopetin venyttelyllä. Seuraavana päivänä ei tuntutu missään, joten taputin itseäni olalle hyvin lämmitellyistä lihaksistä ja venyttelystä!!

Salitreeniä en nyt aloittanut kiinteyttämisen takia, vaan kesän juoksuja ajatellen. Wäinön kanssa aloitan canicross-treenit keväällä. Wäinö muistuttaa toisinaan laiskiaisen sukulaista, joten ennenkuin koirani sammaloituu aion tehdä jotain!!

 
video löytyi Heikin IPhonesta

Keskiviikko on HAU:n treenien päivä. Koulutin ekaks bc:tä koostuvaa jengiä. Ihanan motivoitunutta porukkaa. Muutamalla todella pienestä kiinni hienot ohjaukset, toisilla selkeästi vaikeutena koiran ns. perus hallitseminen irtomiskohdissa. Ihanan monipuolinen porukka ja motivoituneita koiria, joissa hurjasti potentiaalia. Alhaalla rata, jonka tein koulutettaville, että treenasin Jounin ja Heikin kanssa.


Meni sit Onin kanssa aika kikkailuks treenit.... 
Kokeiltiin kaikki mahdollisesti, jopa 1-3 hypyt leijeröintinä, jolloin 4 hyppy otettiin pakkovalssina. Radalla Oni haki jostain syystä keinua todella huonosti.... 
Muiden lähtiessä jäähdyttelee, Salli treenas 4-8 pätkää ja teki kontakteja. Loppujen lopuks niin, että kun vapautin lelulle, juoksi lelulle ja lelu suussa A:n alastulolle :D Siinä se sitten katseli mua, että "mitäs nyt? Mä oon jo kontaktil, mut mul on lelu suussa!!" Ihana Salli!! Teki muuten ihan mahtavia päällejuoksuja 5-hypylle, kun viime viikolla hakkasin päätä seinään kyseissä ohjauksessa! Loistava fiilis. 

Torstain ratapätkät PORSK:lta näkyykin sitten videoina. 
Itselläni mukana oli Siiri ja Salli. Heikillä Hätä, joka aloitti sitten juoksutkin. 
Tekee juoksut muuten kaks kertaa vuodessa. Siitä kyl ei juoksuja huomaa, et ei vaikuta mitenkään koiraan enää. Ennenhän se oli aika vaisu ja outo juoksujen aikaan. 

 

Siirille olin ehtinyt kiukutella suorien putkien jälkeisestä valumisesta, joten tällä videopätkäl jumittaa pahasti. Lisäks 11 hyppy keppien jälkeen, että 15 hyppy puomin jälkeen kääntyy tosi huonossa linjassa. Siiril nää radat meni myös aika kikkailu treeniks. 
Pyrin treeneis tekee kaikkea muuta, kuin kisanomaista suoritusta yhden nolla pätkän jälkeen.Teen siis aina ensiks kisanomaisen radan ja sit alan kikkailemaan, eli teen kaikkea muita ohjauksia, kuin "normaaleita". Siirin kanssa leikkaan aika usein treeneis, mut en kisois koskaan, kuin planB:ssa. Pyrin myös panostamaan paljon palkkaamiseen ja hauskaa pitämiseen. Viime kisois Siirin kanssa tämä vissii näkyy suoritukses, kun tultiin sanomaa, et "siirin ratoja on ihana katsella, kun se on niin iloinen & onnellinen"

 

Sallille tein taas aksapätkää. Ei näköjään ota häiriötä tuosta pikkumiehestä. On kyllä sellainen maagisen hieno video olemassa, jossa pistän rataa kuntoon. Salli istuu odottamassa omalla paikalla (vapaana, ykköshypyn takana) ja pikku-ukko nimeltä Otto tekee rankkaa häiritöä Sallille. Ja Salli vain istuu liimattuna!! 

On tuossa tytössä kyllä vauhtia!! 
Tein myös kontaktia ja samaa tarjosi, kuin Purinalla. Keppejä tein vedättämällä namilla. Verkot PORSK:n hallilla on tosi huonot....

Perjantaina käytiin Koirauimalassa Onin, Wäinön ja Sallin kanssa. Wäinö laittoi ihan ranttaliks ja totesi, et mukavampaa juosta ympäri allasta, kuin uida, mut Onil ja Sallil oli hauskaa!! 
Tää oli periaattees oli Sallin eka kerta ihan oikeasti uimassa. Viime kesänä se teki enemmän sellaisia sukellusuinteja metsissä oleviin jokiin/ojiin. Altaissa on aika kova "virta", joten pikkusokkereil on pakko olla liivit. Tohon pallon palautukseen, että ylipäätänsä palkkaamiseen lelulla, niin olen Sallin kanssa tehnyt linjan, että vain dami palautukset tehdään täydellisesti. Meillä käskynä metsästyksessä on "hae" ja agilityssä palkkaan lelun sanalla "koppi" jolloin Sallin yleensä peruuttaa ja nappaa suuhun. Mitään irti tai kiitos käskyjä en tykkää sekoittaa näihin mihinkään.  Sanalla koppi Salli irroittaa ja lähtee peruuttamaan. Nämä kaikki tämäntyyliset palautuksen ja heitot tapahtuvat niin, että olen kyykyssä. Varsinkin agilityssä.

Tänään olisi tarkoitus ajella illalla Onin kanssa Purinalle tekemään muutamat kontaktit ja huomen aamusta Janakkalaan tekemään 3 rataa. 

Ens viikonloppu onkin hiljaisempi, kun lähden äidin kanssa Kööpenhaminaan pe-ma reissulle ja seuraavat kisat onkin vasta helmikuun puolella Kirkkonummella. 

Nyt on siis hyvää aikaa vain treenailla ja oppia uuttaa!!


 


Kommentit