Siirry pääsisältöön

vko3

Mennyt viikko, menevää viikonloppua lukuunottamatta, on ollut fysiikan viikko niin koirille, kuin ihmisillekin!!
Maanantaina hyppäsin kuntosali ohjelmaan kiinni ja laitoin ruokapäiväkirjaa kuosiin.

Nikkilan Monitoimihallilta kävin noukkimassa salikortin ja väänsin itselleni saliohjelman. Mulla piti olla tapaaminen personal trainerin kanssa, mutta...matkamessutarjous Tukholmaan kävi nämä rahat pöllimässä.
Sali jengi oli aika koomista...90% oli nuoria poikia, jotka kasvattelivat lihaksia. Mua kävi nämä suorastaan ärsyttämään - tekivät sellaisia 2min toistoja ja seuraavan vartin vain hengailivat. Jos salille mennään; tehdään hyvät toistot, venytellään ja häivytään. Tämmöinen lorvailu on ahdistavaa!!
Itse poljin alkuun ja loppuun n. 10km, tein vatsa-, jalka- ja käsilihas treenit sekä aloitin, että lopetin venyttelyllä. Seuraavana päivänä ei tuntutu missään, joten taputin itseäni olalle hyvin lämmitellyistä lihaksistä ja venyttelystä!!

Salitreeniä en nyt aloittanut kiinteyttämisen takia, vaan kesän juoksuja ajatellen. Wäinön kanssa aloitan canicross-treenit keväällä. Wäinö muistuttaa toisinaan laiskiaisen sukulaista, joten ennenkuin koirani sammaloituu aion tehdä jotain!!

 
video löytyi Heikin IPhonesta

Keskiviikko on HAU:n treenien päivä. Koulutin ekaks bc:tä koostuvaa jengiä. Ihanan motivoitunutta porukkaa. Muutamalla todella pienestä kiinni hienot ohjaukset, toisilla selkeästi vaikeutena koiran ns. perus hallitseminen irtomiskohdissa. Ihanan monipuolinen porukka ja motivoituneita koiria, joissa hurjasti potentiaalia. Alhaalla rata, jonka tein koulutettaville, että treenasin Jounin ja Heikin kanssa.


Meni sit Onin kanssa aika kikkailuks treenit.... 
Kokeiltiin kaikki mahdollisesti, jopa 1-3 hypyt leijeröintinä, jolloin 4 hyppy otettiin pakkovalssina. Radalla Oni haki jostain syystä keinua todella huonosti.... 
Muiden lähtiessä jäähdyttelee, Salli treenas 4-8 pätkää ja teki kontakteja. Loppujen lopuks niin, että kun vapautin lelulle, juoksi lelulle ja lelu suussa A:n alastulolle :D Siinä se sitten katseli mua, että "mitäs nyt? Mä oon jo kontaktil, mut mul on lelu suussa!!" Ihana Salli!! Teki muuten ihan mahtavia päällejuoksuja 5-hypylle, kun viime viikolla hakkasin päätä seinään kyseissä ohjauksessa! Loistava fiilis. 

Torstain ratapätkät PORSK:lta näkyykin sitten videoina. 
Itselläni mukana oli Siiri ja Salli. Heikillä Hätä, joka aloitti sitten juoksutkin. 
Tekee juoksut muuten kaks kertaa vuodessa. Siitä kyl ei juoksuja huomaa, et ei vaikuta mitenkään koiraan enää. Ennenhän se oli aika vaisu ja outo juoksujen aikaan. 

 

Siirille olin ehtinyt kiukutella suorien putkien jälkeisestä valumisesta, joten tällä videopätkäl jumittaa pahasti. Lisäks 11 hyppy keppien jälkeen, että 15 hyppy puomin jälkeen kääntyy tosi huonossa linjassa. Siiril nää radat meni myös aika kikkailu treeniks. 
Pyrin treeneis tekee kaikkea muuta, kuin kisanomaista suoritusta yhden nolla pätkän jälkeen.Teen siis aina ensiks kisanomaisen radan ja sit alan kikkailemaan, eli teen kaikkea muita ohjauksia, kuin "normaaleita". Siirin kanssa leikkaan aika usein treeneis, mut en kisois koskaan, kuin planB:ssa. Pyrin myös panostamaan paljon palkkaamiseen ja hauskaa pitämiseen. Viime kisois Siirin kanssa tämä vissii näkyy suoritukses, kun tultiin sanomaa, et "siirin ratoja on ihana katsella, kun se on niin iloinen & onnellinen"

 

Sallille tein taas aksapätkää. Ei näköjään ota häiriötä tuosta pikkumiehestä. On kyllä sellainen maagisen hieno video olemassa, jossa pistän rataa kuntoon. Salli istuu odottamassa omalla paikalla (vapaana, ykköshypyn takana) ja pikku-ukko nimeltä Otto tekee rankkaa häiritöä Sallille. Ja Salli vain istuu liimattuna!! 

On tuossa tytössä kyllä vauhtia!! 
Tein myös kontaktia ja samaa tarjosi, kuin Purinalla. Keppejä tein vedättämällä namilla. Verkot PORSK:n hallilla on tosi huonot....

Perjantaina käytiin Koirauimalassa Onin, Wäinön ja Sallin kanssa. Wäinö laittoi ihan ranttaliks ja totesi, et mukavampaa juosta ympäri allasta, kuin uida, mut Onil ja Sallil oli hauskaa!! 
Tää oli periaattees oli Sallin eka kerta ihan oikeasti uimassa. Viime kesänä se teki enemmän sellaisia sukellusuinteja metsissä oleviin jokiin/ojiin. Altaissa on aika kova "virta", joten pikkusokkereil on pakko olla liivit. Tohon pallon palautukseen, että ylipäätänsä palkkaamiseen lelulla, niin olen Sallin kanssa tehnyt linjan, että vain dami palautukset tehdään täydellisesti. Meillä käskynä metsästyksessä on "hae" ja agilityssä palkkaan lelun sanalla "koppi" jolloin Sallin yleensä peruuttaa ja nappaa suuhun. Mitään irti tai kiitos käskyjä en tykkää sekoittaa näihin mihinkään.  Sanalla koppi Salli irroittaa ja lähtee peruuttamaan. Nämä kaikki tämäntyyliset palautuksen ja heitot tapahtuvat niin, että olen kyykyssä. Varsinkin agilityssä.

Tänään olisi tarkoitus ajella illalla Onin kanssa Purinalle tekemään muutamat kontaktit ja huomen aamusta Janakkalaan tekemään 3 rataa. 

Ens viikonloppu onkin hiljaisempi, kun lähden äidin kanssa Kööpenhaminaan pe-ma reissulle ja seuraavat kisat onkin vasta helmikuun puolella Kirkkonummella. 

Nyt on siis hyvää aikaa vain treenailla ja oppia uuttaa!!


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koira- ja lapsiperheen auto

Taas se kävi pari viikkoa takaperin! Käytiin autokaupoilla Heikin kanssa. Tai Heikki kävi. Mua ei kiinnosta, kuin takakontti. Kuka nyt koeajoa tarvitsisi tai peruutustutkaa.
Autokauppiaat katsovat aina kieroon, kun kertovat autoista ja kyselevät koeajoa, johon aina totean: riittää kun näytät takakontin.

Tässäpä siis autopäivitys koira- ja lapsiperheelle

Meidän perhe on autojen suurkuluttajia.
Autohan on maailman paskin sijoitus ja me olemme autokauppiaan unelmia. Usein ja aina ostamassa ja uudempaan vaihtamassa.

Vuodessa saamme helposti kulumaan 40 000kilometriä. Paljon maantie- ja kaupunkiajoa, vaikka työmatkat molemmilla alle 15km/suunta. Soratietä, mutaa ja paskaa.
Paljon (isoja) koiria, lapsia, tavaraa, rattaita, marsuja ym. Koiria ei takapenkille ja koirille häkit/veräjät ym. Niistä kertyy siis tarvelistaa autoille.


Mun eka auto oli joskus -2009 iskän ostama Fiat Punto 
Iskäl tais mennä hermot, kun aina oli kinumassa kyytiä tai valitin kuinka en Puu-Käpylästä päässyt mihinkään. Äi…

Tuliko tästä liian hifistelyä??

tämä teksti kirjoitetu täysin omilla mielipiteillä ja ajatuksilla

Agility on muuttunut vuosikymmenen aikana eikä vanhassa agilityssä voi enää olla, pakko mennä eteenpäin ja kulkea valtavirran mukana. Ohjaukset ja tavat ohjata ovat muuttuneet ja koirien esteosaaminen on tullut tärkeäksi osaksi. Oli osaltaan mielenkiintoista seurata agilityn mm-kisoja Turussa ja huomata maiden välisiä eroja. Saksa oli ihan omaa luokkaa ja Suomi jäi agilitymaailman kärjestä.

Heikki siirsi hetkellisesti Hiilin mulle. Hiililtä puuttuu joitakin perustaitoja ja näiden taitojen vahvistaminen on nyt siis mun heiniä.
Rakennettavien koirien myötä, Hiilin lisäksi Ookke, olen käynyt muutamia kertoja ulkopuolisilla kouluttajille. On ollut mielenkiintoista huomata kouluttajien ajatuksista koirien perustaitojen rakentamisesta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä muiden koirien treenaamista. Miten ihmiset rakentavat kokonaisuutta, jonka ajatuksena on viedä huipulle.


Olen aina ollut sitämieltä, että koiran kouluttami…

Mitäs me sitten?

Tapahtui mielenkiintoisia asioita. Tuli korona ja peruttiin tapahtumat. Kalenteri tyhjeni normaalista arkielämästä, kuten jääkiekosta, mutta niin tyhjeni koiraharrastamisestakin. Todella harmi. Meiltä jäi useat kivat kisat välistä, sillä tämä olisi ollut Sallille ensimmäinen kokonainen kausi. Melkein joka vuosi viimeisten vuosien aikana on ollut rikkonainen pentujen takia. Tälläiselle nyt vain ei voi mitään. 
Koronan takia peruuntui luultavimmin myös meidän kevään näyttelyt, jotka kerkesin ilmoittamaan. Olin laittanut ilmon menemään Saimaalle, Ouluun sekä Hyvinkäälle - ihan vain hyvien tuomareiden takia. Nyt nekin peruuntuivat. 
Stiili teki jonkun etukäteiskarman tähän, sillä pahin pelkoni koiran sairastumisesta kävi eilen perjantai 13.pvä toteen. Stiili sai vatsalaukun kiertymän, joka on hengenvaarallinen tila koiralle. 

Olen aina ollut todella varovainen isojen koirien syömisessä ja sen jälkeen liikkumisessa juuri kyseisen sairauden takia. Tiedän koiria, jotka eivät ole selviytyneet. N…